Publikavimo data: 2024-01-05
Klasikinis kiaulienos troškinys receptas
Kiaulienos troškinys su daržovėmis yra karštas, ryškaus ir sodraus skonio patiekalas. Aštri kiauliena su troškintomis daržovėmis - visavertis patiekalas, pasižymintis įdomia skonių gama, puikiai derės su garnyrais. Jį galima patiekti kaip atskirą karštą patiekalą atskirai arba kaip priedą prie šaltų užkandžių.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves, nulupkite bulves ir paruoškite likusius recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Bulves ir kiaulieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas supjaustykite apskritimais, o svogūną - pusžiedžiais. Baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Supjaustytus baklažanus pasūdykite ir šiek tiek palaikykite vandenyje, kad jie atiduotų natūralų kartumą. Kiaulieną pasūdykite virtuviniu plaktuvu, kad suminkštėtų mėsos skaidulos ir mėsa būtų minkštesnė.
Žingsnis 3
Įkaitinkite aukštą keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite bulves, baklažanus ir morkas, uždenkite ir kepkite 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite kiaulieną, svogūnus ir pomidorus. Supilkite sojų padažą, gerai išmaišykite ir palikite po dangčiu pastovėti dar 10 minučių. Įpilkite šiek tiek vandens, jei manote, kad skysčio nepakanka ir patiekalas sausas.
Žingsnis 5
Likus 10-15 min. iki troškinio pabaigos, sudėkite prieskonius, žoleles, karį ir šaukštą Dižono garstyčių. Lėtai maišykite, kol išvirs. Patiekite troškinį lėkštėse su sultiniu arba be jo - pagal skonį.
Kategorijos