Publikavimo data: 2024-06-13
Ančių kotletai
Ančių kotletai - tai skani mėsa su traškia plutele, pagaminta iš džiūvėsėlių. Vyrauja nuomonė, kad ančių mėsa yra kieta, tačiau tai labai klaidinga. Tinkamai iškepti ančių krūtinėlės kotletai būna labai minkšti ir sultingi. Be to, antis yra daugelio vitaminų ir vertingų mikroelementų šaltinis, o dėl mažo kaloringumo puikiai tinka įvairioms dietoms.
Žingsnis 1
Paruoškite anties mėsą. Ančių filė sudėkite į gilų dubenį, pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, įberkite paukštienos prieskonių. Rankomis gerai išmaišykite kotletus, kad paukštis visiškai įsigertų į prieskonius.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Paimkite dvi plokščias lėkštes: į vieną įmuškite kiaušinį, o į kitą suberkite džiūvėsėlius. Tada į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Paruoštą filė pirmiausia panardinkite į kiaušinį, o tada į džiūvėsėlius. Tada sudėkite kotletus ant keptuvės ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol atsiras skani plutelė.
Kategorijos