Publikavimo data: 2024-06-15
Ančių kumpis su svarainiais
Tradicinėje keptoje antyje su obuoliais šiuos vaisius galima pakeisti svarainiais, ir patiekalas bus neįprastas, bet ne mažiau skanus. Šiame patiekale anties mėsą maloniai papildo švelnus svarainių skonis. Svarbiausia pasirinkti tinkamą anties kumpį. Verta atkreipti dėmesį į paukščio šviežumą ir jaunystę. Skaniausiais laikomi kumpiai su gelsvai blizgančiomis kojomis ir trapiomis plėvelėmis. Ančių mėsoje gausu B grupės vitaminų, seleno, cinko, geležies, magnio ir kalcio.
Žingsnis 1
Iškepkite kumpius. Kepimo skardą ištepkite aliejumi, kumpius pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite juos ant kepimo skardos. Tarp kumpių išdėliokite svarainių griežinėlius ir apibarstykite spanguolėmis. Šaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 60 minučių. Po šio laiko išimkite kepimo skardą, apverskite kumpius į kitą pusę ir kepkite dar 60 minučių.
Žingsnis 2
Leiskite patiekalui apskrusti. Sumaišykite medų su šaukštu anties riebalų iš kepimo skardos. Šiuo mišiniu aptepkite kumpius ir svarainius ir pašaukite patiekalą į orkaitę ant grotelių 7 minutėms.
Kategorijos