Publikavimo data: 2024-03-30
Antis su obuoliais ir džiovintomis slyvomis
Antis yra skani ir sveika mėsa, tačiau šiek tiek sausa. Kad patiekalas būtų sultingas, ją reikėtų įdaryti obuoliais, džiovintomis slyvomis ir patepti medumi. Antį galima kepti įvairiais būdais: orkaitėje, rankovėje ir net keptuvėje. Tačiau jei vadovausitės gana paprastu klasikiniu receptu, tai bus folijoje kepta antis, įdaryta obuoliais ir džiovintomis slyvomis. Teisingai pasirinkite paukštį: jis turėtų būti šviesiai geltonos spalvos, plonos ir elastingos struktūros, padengtas anties pūkais.
Žingsnis 1
Paruoškite antį kepti. Sumaišykite juoduosius pipirus, džiovintus čiobrelius ir druską ir mišiniu įtrinkite anties vidų ir išorę. Sumaišykite obuolių skilteles su medumi, įdėkite džiovintų slyvų. Įdarykite paukštį šiuo mišiniu ir užspauskite odą ant pilvo.
Žingsnis 2
Iškepkite antį. Ant karščiui atsparios formos dugno išdėliokite obuolių puseles, ant obuolių uždėkite anties krūtinėlę ir įdėkite kelias džiovintas slyvas. Suvyniokite antį su obuoliais ir džiovintomis slyvomis į foliją ir siųskite ją kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 90 minučių, kol gražiai paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Surinkite po kepimo formoje likusius riebalus, taip pat obuolius ir džiovintas slyvas. Obuolius ir džiovintas slyvas pagardinkite pipirais ir susmulkinkite trintuvu iki tyrės, įpilkite šiek tiek anties skysčio.
Kategorijos