Publikavimo data: 2024-03-30
Kepta antis su bulvėmis
Kepta antis su bulvėmis - skanus ir maistingas patiekalas, kuris taps bet kokio stalo puošmena. Yra daugybė paukščio kepimo būdų: antį galima kepti folijoje arba rankovėje, troškinti arba kepti keptuvėje. Vienas paprasčiausių receptų - orkaitėje su bulvėmis orkaitėje kepta antis savo sultyse. Bulvės čia atlieka garnyro funkciją ir, be kita ko, papildo patiekalą maloniu skoniu ir aromatu. Geriau rinktis jauną paukštį plona aukso spalvos oda ir šviesiu plunksnuočiu.
Žingsnis 1
Paruoškite antį kepti. Ištirpinkite sviestą ir juo aptepkite antį. Įtrinkite paukštį druska ir pipirais. Įdarykite antį bulvėmis. Atsargiai įpjaukite anties pilvą. Apšlakstykite skerdeną medumi.
Žingsnis 2
Iškepkite antį. Padėkite antį ant kepimo skardos. Šalia jos sudėkite likusių bulvių ketvirčius. Paukštį su bulvėmis pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 90 minučių.
Kategorijos