Publikavimo data: 2024-03-30
Antis su kopūstais ir obuoliais
Prieš kepant antį reikia marinuoti. Profesionalūs virėjai teigia, kad kuo ilgiau ji bus marinuojama, tuo mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė. Geriausia antį marinate palikti per naktį. Neįdarykite paukščio faršu, kad kepant anties oda neplyštų.
Žingsnis 1
Marinuokite antį. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, česnaką, druską, cukrų ir pipirus. Maišykite, kol cukrus ištirps. Marinatu aptepkite anties vidų ir išorę. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai 120 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Supilkite į jį svogūną. Kepkite ant didelės ugnies, kol taps skaidrūs. Į svogūnus sudėkite obuolius ir raugintus kopūstus. Supilkite vyną, pabarstykite cukrumi ir prieskoniais. Palikite šį mišinį 10 minučių troškinti ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Įdarą atvėsinkite.
Žingsnis 3
Iškepkite antį. Išimkite antį iš šaldytuvo. Servetėle nuvalykite marinatą nuo paviršiaus. Įdarykite paukštį faršu, pilvą sutvirtinkite dantų krapštukais. Įdėkite antį į kepimo indą. Uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 120 minučių. Nuimkite foliją ir į formą supilkite išlydytus riebalus. Dėkite į orkaitę dar 15 minučių.
Kategorijos