Antis su kopūstais ir obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Antis su kopūstais ir obuoliais

Prieš kepant antį reikia marinuoti. Profesionalūs virėjai teigia, kad kuo ilgiau ji bus marinuojama, tuo mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė. Geriausia antį marinate palikti per naktį. Neįdarykite paukščio faršu, kad kepant anties oda neplyštų.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
321 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
30 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis su kopūstais ir obuoliais Žingsnis 1
Marinuokite antį. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, česnaką, druską, cukrų ir pipirus. Maišykite, kol cukrus ištirps. Marinatu aptepkite anties vidų ir išorę. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai 120 minučių.

Žingsnis 2

Antis su kopūstais ir obuoliais Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Supilkite į jį svogūną. Kepkite ant didelės ugnies, kol taps skaidrūs. Į svogūnus sudėkite obuolius ir raugintus kopūstus. Supilkite vyną, pabarstykite cukrumi ir prieskoniais. Palikite šį mišinį 10 minučių troškinti ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Įdarą atvėsinkite.

Žingsnis 3

Antis su kopūstais ir obuoliais Žingsnis 3
Iškepkite antį. Išimkite antį iš šaldytuvo. Servetėle nuvalykite marinatą nuo paviršiaus. Įdarykite paukštį faršu, pilvą sutvirtinkite dantų krapštukais. Įdėkite antį į kepimo indą. Uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 120 minučių. Nuimkite foliją ir į formą supilkite išlydytus riebalus. Dėkite į orkaitę dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos