Pekino antis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Pekino antis receptas

Pekino anties receptas žinomas nuo 1330 m., kai imperatoriaus "mitybos specialistas" jį užrašė viename iš savo darbų. Manoma, kad Pekino antis atsirado Šandongo provincijoje, tačiau plačiai paplito būtent Pekine. Geriausia Pekino antį kepti krosnyje, kurioje naudojama vyšnių mediena. Mes neturime nei malkų, nei krosnies, bet turime puikų šio garsaus patiekalo receptą.
Gaminimo laikas
840 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pekino antis receptas Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ir rankšluosčiu nusausinkite antį, tada nupjaukite riebalų perteklių nuo kaklo ir sprando. Imbiero šaknį supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Pekino antis receptas Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: į puodą supilkite vandenį, sudėkite imbierą, medų, sojų padažą, ryžių actą, sumaišytus pipirų grūdelius ir kardamoną. Marinatą užvirinkite ir virkite kelias minutes.

Žingsnis 3

Pekino antis receptas Žingsnis 3
Padėkite antį ant grotelių, o po jomis - kepimo skardą ar padėklą. Kelis kartus apipilkite ją karštu marinatu, atvėsinkite ir 12 valandų padėkite į šaldytuvą. Marinato neišpilkite, jis iškeps kartu su antimi.

Žingsnis 4

Pekino antis receptas Žingsnis 4
Išimkite marinuotą antį iš šaldytuvo, įtrinkite ją druska, grąžinkite į lentyną su padėklu ir 60-90 minučių pašaukite į įkaitintą 200 °C orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos