Publikavimo data: 2024-02-04
Pekino antis receptas
Pekino anties receptas žinomas nuo 1330 m., kai imperatoriaus "mitybos specialistas" jį užrašė viename iš savo darbų. Manoma, kad Pekino antis atsirado Šandongo provincijoje, tačiau plačiai paplito būtent Pekine. Geriausia Pekino antį kepti krosnyje, kurioje naudojama vyšnių mediena. Mes neturime nei malkų, nei krosnies, bet turime puikų šio garsaus patiekalo receptą.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ir rankšluosčiu nusausinkite antį, tada nupjaukite riebalų perteklių nuo kaklo ir sprando. Imbiero šaknį supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: į puodą supilkite vandenį, sudėkite imbierą, medų, sojų padažą, ryžių actą, sumaišytus pipirų grūdelius ir kardamoną. Marinatą užvirinkite ir virkite kelias minutes.
Žingsnis 3
Padėkite antį ant grotelių, o po jomis - kepimo skardą ar padėklą. Kelis kartus apipilkite ją karštu marinatu, atvėsinkite ir 12 valandų padėkite į šaldytuvą. Marinato neišpilkite, jis iškeps kartu su antimi.
Žingsnis 4
Išimkite marinuotą antį iš šaldytuvo, įtrinkite ją druska, grąžinkite į lentyną su padėklu ir 60-90 minučių pašaukite į įkaitintą 200 °C orkaitę.
Kategorijos