Publikavimo data: 2024-02-04
Ančių šurpa receptas
Šurpa - tiršta sriuba iš mėsos ir daržovių - yra daugelio Rytų Azijos šalių tradicinio valgiaraščio dalis. Paprastai patiekalas gaminamas iš ėrienos, bet gali būti naudojama ir kitų rūšių mėsa. Šurpa iš anties verdama lengviau ir greičiau nei pagal klasikinius receptus, nes mėsa verdama palyginti trumpai, maždaug pusantros valandos. Nepaisant tirštumo ir sotumo, laukinės anties šurpa yra gana lengvas patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite anties skerdeną: nupjaukite, išvalykite ir išimkite vidurius. Tada nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalais. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Svogūnus supjaustykite stambiais gabalėliais, morkas - mažais gabalėliais, bulves - kubeliais. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir smulkiai sukapokite. Paruoškite katilą arba puodą storu dugnu.
Žingsnis 2
Apkepkite antį ir svogūną. Keptuvėje ar puode įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite anties gabalėlius ir kepkite, kol taps auksinės spalvos (apie 10-15 min.).
Žingsnis 3
Sumaišykite svogūnus ir mėsą su likusiais ingredientais. Sudėkite morkas, įpilkite truputį karšto vandens ir troškinkite 30 minučių. Tada įpilkite daugiau vandens ir troškinkite, kol antis iškeps, maždaug 40 minučių. Likus 15 minučių iki virimo pradžios sudėkite bulves, druską ir prieskonius. Baigę sriubą uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 4
Paruoštą anties šurpą supilkite į serviravimo lėkštes, pagardinkite petražolėmis ir česnakais.
Kategorijos