Klasikinė šurpa receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Klasikinė šurpa receptas

Šurpa yra tradicinis tiurkų tautų patiekalas. Azerbaidžano, Tadžikistano, Kirgizijos, Kazachstano, Turkijos, Turkmėnistano ir daugelio kitų Rusijos šalių bei regionų nacionalinės virtuvės turi savo receptus. Teisingai paruošti šurpą yra tikras menas. Sriubos pagrindą sudaro riebus mėsos sultinys. Galima eksperimentuoti su ingredientais, dėti įvairių daržovių ir prieskonių. Šurpą galima virti keliais būdais - puode, daugiafunkciniame puode arba katilinėje.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė šurpa receptas Žingsnis 1
Jautieną nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Nulupkite morkas ir bulves. Paprikas, morkas ir bulves supjaustykite kubeliais. Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą. Nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite krapus.

Žingsnis 2

Klasikinė šurpa receptas Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą ir svogūną. Kepkite 5 minutes, kol mėsa ir svogūnai taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir saldžiąsias paprikas ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Klasikinė šurpa receptas Žingsnis 3
Išvirkite šurpą. Puode užvirinkite vandenį. Sudėkite išvirtą šerpetą, bulves, pomidorų pastą ir smulkintus pomidorus, įberkite druskos, pabarstykite prieskoniais (pipirais, paprika). Užvirinkite ant didžiausios ugnies. Tada sumažinkite ugnį ir virkite šurpą dar 60 minučių.

Žingsnis 4

Klasikinė šurpa receptas Žingsnis 4
Supilkite klasikinę šurpą į serviravimo lėkštes, sudėkite žoleles ir česnakus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos