Publikavimo data: 2024-02-04
Klasikinė šurpa receptas
Šurpa yra tradicinis tiurkų tautų patiekalas. Azerbaidžano, Tadžikistano, Kirgizijos, Kazachstano, Turkijos, Turkmėnistano ir daugelio kitų Rusijos šalių bei regionų nacionalinės virtuvės turi savo receptus. Teisingai paruošti šurpą yra tikras menas. Sriubos pagrindą sudaro riebus mėsos sultinys. Galima eksperimentuoti su ingredientais, dėti įvairių daržovių ir prieskonių. Šurpą galima virti keliais būdais - puode, daugiafunkciniame puode arba katilinėje.
Žingsnis 1
Jautieną nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Nulupkite morkas ir bulves. Paprikas, morkas ir bulves supjaustykite kubeliais. Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą. Nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite krapus.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą ir svogūną. Kepkite 5 minutes, kol mėsa ir svogūnai taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir saldžiąsias paprikas ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Išvirkite šurpą. Puode užvirinkite vandenį. Sudėkite išvirtą šerpetą, bulves, pomidorų pastą ir smulkintus pomidorus, įberkite druskos, pabarstykite prieskoniais (pipirais, paprika). Užvirinkite ant didžiausios ugnies. Tada sumažinkite ugnį ir virkite šurpą dar 60 minučių.
Žingsnis 4
Supilkite klasikinę šurpą į serviravimo lėkštes, sudėkite žoleles ir česnakus.
Kategorijos