Publikavimo data: 2024-02-04
Avienos šurpa receptas
Balkanų šalys ir Turkija turi savo šurpos gaminimo tradicijas. Skirtingai nuo klasikinės avienos šurpos, vietiniai virėjai ją ruošia be bulvių, bet deda grūdų, ankštinių daržovių, rūgpienio arba citrinos sulčių, o patiekdami užpila rauginto pieno produktu. Pati skaniausia ir tinkamiausia sriuba geriausiai gaminama iš avino peties, kaklo arba užpakalinės dalies.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Nulupkite svogūnus ir morkas. Stambiais kubeliais supjaustykite svogūnus, morkas ir salierus. Pomidorą supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais. Išspauskite citrinos sultis. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą ir daržoves. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite ėriuką ir kepkite, kol mėsa taps auksinė, apie 10-15 minučių. Sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite, kol svogūnai taps auksiniai, apie 5-7 minutes. Tada nuolat maišydami sudėkite morkas ir salierus ir kepkite, kol suminkštės ir išgaruos skystis, apie 10 minučių. Suberkite miltus, gerai išmaišykite, maišydami kepkite 1-2 minutes, tada sudėkite pomidorus ir maltus raudonuosius pipirus.
Žingsnis 3
Paruoškite atsargas. Daržoves ir mėsą užpilkite 1-1,5 l vandens, užvirinkite, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies, kol ėriena bus išvirusi (apie 60 min.).
Žingsnis 4
Paruoškite grietinės padažą. Sumaišykite grietinę su kiaušinio tryniu, atskieskite citrinos sultimis ir nedideliu kiekiu sultinio. Supilkite mišinį į sriubos puodą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Prieš patiekdami ėrienos šurpą gausiai pabarstykite petražolėmis ir kalendromis.
Kategorijos