Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos šurpa receptas
Šurpa - tai patiekalas, kuris yra ir pirmas, ir antras. Tai skani, tiršta, soti sriuba su daug daržovių ir prieskonių. Norint paruošti kiaulienos šurpą, patyrę virėjai pataria imti riebią mėsą. Idealus variantas - krūtininė arba kiaulienos šonkauliukai. Šurpą galima virti ant ugnies katilinėje arba ant viryklės puode.
Žingsnis 1
Supjaustykite šonkaulius porcijomis. Kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite morkas ir svogūnus, nulupkite ir stambiai supjaustykite. Nuplaukite papriką, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Bulves nuplaukite, nulupkite ir stambiai supjaustykite. Išvirkite pomidorus ir nulupkite jų odelę. Šviežias žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Įkaitinkite augalinį aliejų gilioje keptuvėje ant didelės ugnies. Sudėkite šonkauliukus ir apkepkite iš visų pusių, maždaug 10 minučių.
Žingsnis 3
Mėsą sumaišykite su daržovėmis. Į apkeptus šonkauliukus sudėkite svogūnus ir morkas, išmaišykite ir kepkite apie 5 min. Sudėkite papriką, pomidorus ir bulves ir užpilkite karštu vandeniu. Pagardinkite druska ir pipirais ir įberkite žiros. Virkite apie 20 minučių, kol bulvės išvirs. Išjunkite viryklę ir palikite kiaulienos šurpą apie 15 minučių, kad pritrauktų.
Žingsnis 4
Prieš patiekdami kiaulienos šurpą gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos