Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos šurpa receptas
Vištienos šurpos receptas namuose pritaikytas Europos šalių gyventojams. Vištienos šurpa yra dietinis patiekalas, kuris puikiai tinka besilaikantiems sveikos mitybos. Geriau pirkti atšaldytą vištieną. Jei renkatės produktą paletėje, patikrinkite pakuotės vientisumą ir atkreipkite dėmesį į pagrindą, jis turi būti sausas ir švarus, be būdingų rudų dėmių.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite daržoves ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Nulupkite bulves, svogūnus ir morkas. Bulves, morkas, svogūnus ir paprikas stambiai supjaustykite kubeliais. Nuplaukite petražoles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vištieną nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Sudėkite vištieną, lauro lapą, druską ir pipirus į puodo dugną ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite liepsną iki minimumo, uždenkite puodą dangčiu ir palikite virti 30 minučių. Sudėkite bulves ir virkite, kol daržovės išvirs, maždaug 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pomidorus, svogūnus, morkas ir paprikas. Maišydami kepkite daržoves 5 minutes. Tada supilkite pomidorų pastą ir dar kartą išmaišykite. Kepkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Žingsnis 4
Sumaišykite daržoves ir mėsą. Į mėsą ir bulves sudėkite daržovių mišrainę. Įberkite kalendros, pipirų žirnelių ir hopli-suneli. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Tada išjunkite kaitlentę ir leiskite sriubai 10 minučių pritraukti.
Žingsnis 5
Supilkite vištienos šurpą į serviravimo lėkštes ir pabarstykite smulkintomis kalendromis.
Kategorijos