Jautienos šurpa su pomidorų pasta receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Jautienos šurpa su pomidorų pasta receptas

Šurpa - nacionalinis tiurkų tautų patiekalas, gaminamas iš įvairių rūšių mėsos. Pavyzdžiui, iš jautienos. Rytų šalių gyventojai tiki, kad skanią jautieną šurpą galima paruošti tik iš nugarinės arba šlaunies dalies. Mėsa būtinai turi būti šviežia, tada sriuba bus sodri ir kvapni. Tradiciškai jautienos šurpa verdama ant ugnies katilinėje, tačiau namuose galima naudoti puodą.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos šurpa su pomidorų pasta receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves, svogūnus ir morkas. Bulves, svogūnus ir morkas stambiai supjaustykite. Nuplaukite pomidorus. Jei reikia, juos nuplikykite ir nulupkite. Supjaustykite griežinėliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Česnaką ir žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir susmulkinkite.

Žingsnis 2

Jautienos šurpa su pomidorų pasta receptas Žingsnis 2
Paruoškite jautieną. Ant keptuvės dugno supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Tada sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite 10 minučių. Ant viršaus sudėkite svogūnus ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs.

Žingsnis 3

Jautienos šurpa su pomidorų pasta receptas Žingsnis 3
Sudėkite daržoves ir baigkite virti. Į puodą sudėkite morkas, pomidorus ir pomidorų pastą ir išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite virti 10 minučių. Tada sudėkite bulves, lauro lapą, druską ir prieskonius (papriką, kalendrą, hopli-suneli, pipirų mišinį, zirą). Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 40 minučių uždengę dangčiu.

Žingsnis 4

Jautienos šurpa su pomidorų pasta receptas Žingsnis 4
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir įdėkite smulkinto česnako.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos