Publikavimo data: 2024-02-04
Jautienos šurpa su pomidorų pasta receptas
Šurpa - nacionalinis tiurkų tautų patiekalas, gaminamas iš įvairių rūšių mėsos. Pavyzdžiui, iš jautienos. Rytų šalių gyventojai tiki, kad skanią jautieną šurpą galima paruošti tik iš nugarinės arba šlaunies dalies. Mėsa būtinai turi būti šviežia, tada sriuba bus sodri ir kvapni. Tradiciškai jautienos šurpa verdama ant ugnies katilinėje, tačiau namuose galima naudoti puodą.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves, svogūnus ir morkas. Bulves, svogūnus ir morkas stambiai supjaustykite. Nuplaukite pomidorus. Jei reikia, juos nuplikykite ir nulupkite. Supjaustykite griežinėliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Česnaką ir žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir susmulkinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite jautieną. Ant keptuvės dugno supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Tada sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite 10 minučių. Ant viršaus sudėkite svogūnus ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves ir baigkite virti. Į puodą sudėkite morkas, pomidorus ir pomidorų pastą ir išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite virti 10 minučių. Tada sudėkite bulves, lauro lapą, druską ir prieskonius (papriką, kalendrą, hopli-suneli, pipirų mišinį, zirą). Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 40 minučių uždengę dangčiu.
Žingsnis 4
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir įdėkite smulkinto česnako.
Kategorijos