Publikavimo data: 2025-08-20
Ančių užkandis su prieskoniais ir konjaku
Ančių mėsa labai vertinama kulinarijoje dėl savo skonio ir maistinių savybių. Ančių mėsa yra labai riebi (18-28 g riebalų 100 g produkto), tačiau taip pat labai sveika. Joje yra rekordiškai daug cholino, vitaminų A ir E bei B grupės vitaminų. Antį galima ne tik kepti orkaitėje su obuoliais, bet ir ruošti originalius užkandžius. Ypač skani anties mėsa su prieskoniais ir brendžiu. Šį užkandį galima naudoti sumuštiniams, skrebučiams ar įdaryti tartaletėms.
Žingsnis 1
Supjaustykite anties riebalus ir odą nedideliais bet kokios formos gabalėliais ir sudėkite juos į storasienį puodą arba katilą. Įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus vandens, kad riebalai ir oda nesudegtų. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir ištirpinkite riebalus.
Žingsnis 2
Tada nusausinkite riebalus, supjaustykite antį mažais gabalėliais ir sudėkite į tą pačią keptuvę. Supilkite sultinį ir baltąjį sausą vyną, sudėkite visus prieskonius, nuluptus svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Troškinkite antį ant labai mažos ugnies po dangčiu apie 5 valandas, retkarčiais pamaišydami, kad mėsa nesudegtų.
Žingsnis 4
Tada išimkite anties mėsą nuo kaulų ir supjaustykite ją atskirais gabalėliais išilgai pluošto. Įpilkite riebalų, konjako, gerai išmaišykite, sandariai sudėkite į patogų indą ir nusiųskite į šaldytuvą.
Kategorijos