Ančių užkandis su prieskoniais ir konjaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ančių užkandis su prieskoniais ir konjaku

Ančių mėsa labai vertinama kulinarijoje dėl savo skonio ir maistinių savybių. Ančių mėsa yra labai riebi (18-28 g riebalų 100 g produkto), tačiau taip pat labai sveika. Joje yra rekordiškai daug cholino, vitaminų A ir E bei B grupės vitaminų. Antį galima ne tik kepti orkaitėje su obuoliais, bet ir ruošti originalius užkandžius. Ypač skani anties mėsa su prieskoniais ir brendžiu. Šį užkandį galima naudoti sumuštiniams, skrebučiams ar įdaryti tartaletėms.
Gaminimo laikas
360 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Ančių užkandis su prieskoniais ir konjaku Žingsnis 1
Supjaustykite anties riebalus ir odą nedideliais bet kokios formos gabalėliais ir sudėkite juos į storasienį puodą arba katilą. Įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus vandens, kad riebalai ir oda nesudegtų. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir ištirpinkite riebalus.

Žingsnis 2

Ančių užkandis su prieskoniais ir konjaku Žingsnis 2
Tada nusausinkite riebalus, supjaustykite antį mažais gabalėliais ir sudėkite į tą pačią keptuvę. Supilkite sultinį ir baltąjį sausą vyną, sudėkite visus prieskonius, nuluptus svogūnus ir morkas.

Žingsnis 3

Ančių užkandis su prieskoniais ir konjaku Žingsnis 3
Troškinkite antį ant labai mažos ugnies po dangčiu apie 5 valandas, retkarčiais pamaišydami, kad mėsa nesudegtų.

Žingsnis 4

Ančių užkandis su prieskoniais ir konjaku Žingsnis 4
Tada išimkite anties mėsą nuo kaulų ir supjaustykite ją atskirais gabalėliais išilgai pluošto. Įpilkite riebalų, konjako, gerai išmaišykite, sandariai sudėkite į patogų indą ir nusiųskite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, anties patiekalai, įspūdingas receptas, sala, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos