Publikavimo data: 2024-03-29
Anos bulvės
Tai tikriausiai vienas iš paprasčiausių receptų, kai kalbama apie ingredientų prieinamumą. Beveik nėra namų, kuriuose nebūtų sūrio ir bulvių. Šis receptas mus pasiekė iš Prancūzijos. Jį sugalvojo virtuvės šefas Adolfas Dugleret, o pavadino šį patiekalą kurtizanės Anne Delion garbei.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Į puodą įpilkite šalto vandens, pasūdykite ir sudėkite bulves. Uždėkite puodą ant viryklės, užvirinkite vandenį ir virkite bulves 3 minutes. Po to nukelkite puodą nuo ugnies, nusunkite vandenį ir leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Puode (arba panašiame inde) ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite bulvių sluoksnį, pabarstykite druska ir pipirais. Užpilkite bulvių sluoksnį ištirpintu sviestu ir sudėkite likusias bulves. Taip pat pasūdykite ir papipirinkite bulves, o šį sluoksnį užpilkite likusiu sviestu.
Žingsnis 4
Formą pašaukite į įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, apibarstykite juo bulves ir dar 10-15 minučių pašaukite į orkaitę. Gero apetito!
Kategorijos