Publikavimo data: 2024-01-02
Keptos bulvės su austrių grybais receptas
Bulvės ir grybai - klasikinis derinys, daugelio mėgstamas nuo vaikystės. Šiame recepte bulvės kepamos atskirai nuo grybų ant "druskos pagalvės", kuri suteiks joms ant anglių keptų bulvių tekstūrą ir skonį. Galite naudoti visiškai bet kokius grybus, tačiau austrės dėl savo subtilaus skonio atvers patiekalo skonį iš kitos pusės. Paragavus šio pagal mūsų receptą paruošto patiekalo, jūsų laukia skonio spalvų maišalynė. Nustebinkite savo svečius ir tikėkitės, kad jūsų paprašys recepto.
Žingsnis 1
Nuplaukite bulves ir grybus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite sultinį. Sviestą supjaustykite dideliais gabalėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 ⁰С. Paruoškite 1 kg kepimui skirtos druskos. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jį būtų lengviau supjaustyti kubeliais.
Žingsnis 2
Į kepimo skardos dugną įberkite druskos ir tolygiai paskleiskite ją po visą paviršių, kad susidarytų "druskos pagalvėlė". Ant druskos viršaus sudėkite bulves. Bulves paskleiskite toliau viena nuo kitos. Pašaukite į orkaitę 35-40 minučių.
Žingsnis 3
Dantų krapštuku patikrinkite, ar bulvės yra tinkamos. Jei jos minkštos, išimkite iš orkaitės. Leiskite visiškai atvėsti. Nulupkite odelę.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite dideliais 1,5-2,5 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 5
Austrių grybus supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir sudėkite bulves.
Žingsnis 7
Šalia bulvių į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite bulves su grybais 5 minutes.
Žingsnis 8
Supilkite į keptuvę karštą sultinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Ant daržovių išdėliokite sviesto griežinėlius.
Žingsnis 10
Kai sviestas ištirps, išmaišykite patiekalą ir palikite troškintis ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 11
Sudėkite bulves į serviravimo lėkštes. Papuoškite šaukštu grietinės ir smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
Kategorijos