Ant grotelių kepta eskalopė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Ant grotelių kepta eskalopė

Prancūzų kalboje žodis "escalope" reiškia "kotletas". Iš tikrųjų tai yra mėsos gabalas, perpjautas skersai pluošto su šonkaulio kaulu. Kiaulienos eskalopą galima ne tik kepti orkaitėje ir kepti keptuvėje, bet ir kepti ant elektrinio grilio. Tai labai patogu. Šiuo atveju mėsa skoniu nesiskiria nuo klasikinių kepimo variantų. Kiaulienos gabaliukai išmušami, įtrinami prieskoniais ir iškepami. Klasikinė marinato sudėtis: česnakas, citrinos sultys, druska ir pipirai.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
23 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių kepta eskalopė Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Lengvai apskrudinkite eskalopes iš abiejų pusių ir papipirinkite. Smulkintuve sutrinkite česnaką su druska ir 0,5 šaukštelio citrinos sulčių. Apšlakstykite eskalopus paruoštu mišiniu. Palikite mėsą marinuotis 30 minučių. Tada išimkite česnako gabalėlius iš mėsos, nes kepant jie sudegs.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepta eskalopė Žingsnis 2
Kepkite eskalopes ant elektrinio grilio. Įjunkite ir įkaitinkite elektrinį grilį. Sudėkite mėsą. Kepkite ant grotelių po 5 minutes iš kiekvienos pusės, prispausdami mentele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos