Publikavimo data: 2024-04-28
Ant grotelių kepta eskalopė
Prancūzų kalboje žodis "escalope" reiškia "kotletas". Iš tikrųjų tai yra mėsos gabalas, perpjautas skersai pluošto su šonkaulio kaulu. Kiaulienos eskalopą galima ne tik kepti orkaitėje ir kepti keptuvėje, bet ir kepti ant elektrinio grilio. Tai labai patogu. Šiuo atveju mėsa skoniu nesiskiria nuo klasikinių kepimo variantų. Kiaulienos gabaliukai išmušami, įtrinami prieskoniais ir iškepami. Klasikinė marinato sudėtis: česnakas, citrinos sultys, druska ir pipirai.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Lengvai apskrudinkite eskalopes iš abiejų pusių ir papipirinkite. Smulkintuve sutrinkite česnaką su druska ir 0,5 šaukštelio citrinos sulčių. Apšlakstykite eskalopus paruoštu mišiniu. Palikite mėsą marinuotis 30 minučių. Tada išimkite česnako gabalėlius iš mėsos, nes kepant jie sudegs.
Žingsnis 2
Kepkite eskalopes ant elektrinio grilio. Įjunkite ir įkaitinkite elektrinį grilį. Sudėkite mėsą. Kepkite ant grotelių po 5 minutes iš kiekvienos pusės, prispausdami mentele.
Kategorijos