Ant grotelių kepta kalakutiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Ant grotelių kepta kalakutiena

Kalakutiena yra sveikas ir mažai kaloringas produktas. Joje gausu aukštos kokybės baltymų, fosforo ir magnio. Todėl vartodami kalakutieną galite atsikratyti jų trūkumo apraiškų: energijos trūkumo ir nervingumo. Gamindami ant grotelių galėsite išsaugoti visus mėsos privalumus. Kad kalakutiena būtų skanesnė, ji iš anksto marinuojama. Yra daug marinato variantų, pradedant įprastu svogūnų su druska ir baigiant medaus ir garstyčių marinatu.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Ant grotelių kepta kalakutiena Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų ir garstyčias iki vientisos masės. Nuolat maišydami supilkite actą. Tada, nenustodami maišyti, supilkite aliejų.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepta kalakutiena Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Kalakutienos krūtinėlę sudėkite į dubenį arba indą. Užpilkite marinatu, kad jis visiškai padengtų mėsą. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, retkarčiais apversdami kalakutieną. Pasibaigus laikui, nusunkite marinatą ir 20 minučių kepkite kalakutą ant grotelių po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos