Publikavimo data: 2025-08-16
Ant grotelių kepta kalakutiena
Kalakutiena yra sveikas ir mažai kaloringas produktas. Joje gausu aukštos kokybės baltymų, fosforo ir magnio. Todėl vartodami kalakutieną galite atsikratyti jų trūkumo apraiškų: energijos trūkumo ir nervingumo. Gamindami ant grotelių galėsite išsaugoti visus mėsos privalumus. Kad kalakutiena būtų skanesnė, ji iš anksto marinuojama. Yra daug marinato variantų, pradedant įprastu svogūnų su druska ir baigiant medaus ir garstyčių marinatu.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų ir garstyčias iki vientisos masės. Nuolat maišydami supilkite actą. Tada, nenustodami maišyti, supilkite aliejų.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Kalakutienos krūtinėlę sudėkite į dubenį arba indą. Užpilkite marinatu, kad jis visiškai padengtų mėsą. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, retkarčiais apversdami kalakutieną. Pasibaigus laikui, nusunkite marinatą ir 20 minučių kepkite kalakutą ant grotelių po dangčiu.
Kategorijos