Publikavimo data: 2024-06-09
Ant grotelių kepta kiaulienos sprandinė su daržovėmis
Iškylų metu labai malonu kepti mėsą ant grotelių. Kiekvienas virėjas turi savo slaptą mėsos marinato receptą, kurio pagrindą sudaro vyno actas, pomidorų padažas, baltasis ir raudonasis vynas, majonezas. Tačiau aš jums pasakysiu pagrindinę sėkmingo mėsos kepimo ant grotelių paslaptį - šiam gaminimo būdui rinkitės gerą riebią ir būtinai šviežią mėsą. Ji niekada neturėtų būti šaldyta. Šviežia kiaulienos sprandinė, kurią kepsite per 4-6 valandas po paskerdimo, bus sultinga ir minkšta be jokio marinato. Tačiau jei vis dėlto negalite nusipirkti šviežiausios kiaulienos sprandinės, pabandykite ją marinuoti pagal mūsų receptą ir rezultatu liksite patenkinti.
Žingsnis 1
Supjaustykite kaklelį gana dideliais 7 7 arba 9 9 cm ilgio gabalais. Svogūną supjaustykite stambiais žiedais. Į gilų indą sluoksniais sudėkite svogūnus ir mėsą, pirmuoju ir paskutiniuoju sluoksniu - svogūnų sluoksnį. Kiekvieną mėsos sluoksnį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, įdėkite lauro lapą. 2 kg mėsos reikės maždaug 1-1,5 valgomojo šaukšto druskos be viršaus ir 1 valgomojo šaukšto maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 2
Mėsą užpilkite šaltomis pomidorų sultimis ir medine mentele šiek tiek pakelkite mėsą, nuleisdami ją palei indo sieneles. Taip pomidorų sultys prasiskverbs tarp visų mėsos gabalėlių ir mėsa tolygiai marinuosis. Uždenkite dangčiu. Palikite marinuotis 24 valandas.
Žingsnis 3
Paruošimo dieną baklažanus ir paprikas supjaustykite gana dideliais griežinėliais ir kepkite ant grilio keptuvės be aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Mėsą suverkite ant tinkamo dydžio iešmelių ir uždėkite ant svogūnų žiedų. Kepkite mėsą ant žarijų, kol iškeps. Prieš kepant labai svarbu tinkamai paruošti žarijas - jos turi būti ne per karštos, taip pat kad mėsa spėtų iškepti, kol užges.
Kategorijos