Publikavimo data: 2024-04-05
Ant grotelių kepta veršiena
Ant grotelių kepta veršiena yra sveikas patiekalas, nepaisant kepimo proceso. Veršienos mėsoje yra daug vitaminų ir mikroelementų. Termiškai apdorojant išsaugomi visi baltymai, todėl veršienos maistinė vertė nesumažėja. Rinkdamiesi mėsą įsitikinkite, kad ji yra šviežia. Ir nuspręskite, kokią skerdenos dalį kepti. Nugarinė puikiai tinka kepti ant grotelių - minkšta, neriebi, švelnaus ir subtilaus skonio. Arba nugarinė - minkštesnė, bet labiau liesa.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos padažą. Sumaišykite žoleles su smulkiai supjaustytu česnaku, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kruopščiai įtrinkite mėsą marinatu.
Žingsnis 2
Palikite mėsą marinuotis. Uždenkite veršieną maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 60 minučių marinuotis. Po valandos sudėkite mėsos gabalėlius ant elektrinio grilio. Ant grotelių kepkite kepsnius 4-5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite maždaug tiek pat laiko iš kitos pusės.
Kategorijos