Publikavimo data: 2024-01-03
Bulgur su jautiena ir daržovėmis receptas
Bulgur su jautiena ir daržovėmis yra rytietiško skonio patiekalas, savo išvaizda primenantis plovą, tačiau skoniu visiškai kitoks. Bulgure gausu skaidulų ir baltymų. Jis naudojamas daugelyje rytietiškų ir Viduržemio jūros regiono patiekalų. Kartu su jautiena ir daržovėmis bulguras įgauna neįtikėtiną skonį. Paruoškite šį patiekalą pietums ar vakarienei ir jį įvertinsite. Be to, jis labai sveikas ir mažai kaloringas.
Žingsnis 1
Nuimkite foliją ir venas nuo jautienos. Moliūgą ir svogūną nulupkite. Nuplaukite pomidorą ir nusausinkite jį popieriniu rankšluosčiu. Bulgurą nuplaukite vėsiame vandenyje, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite stambiais kubeliais.Kad būtų patogu dirbti su svogūnais ir jie neplyštų, sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu arba palaikykite svogūną šaldiklyje 5 minutes.
Žingsnis 3
Pomidorą taip pat supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 4
Moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio 1,5-2 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Jautieną supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite jautieną po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies.
Žingsnis 7
Į jautieną suberkite svogūnus ir kepkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite pomidorus ir moliūgus. Viską kartu kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 9
Bulgurą supilkite į mėsą ir daržoves. Išmaišykite.
Žingsnis 10
Į keptuvę įpilkite 2 puodelius vandens. Druska, pipirai, lauro lapai ir prieskoniai Sumažinkite kaitrą ir uždenkite keptuvę dangčiu. Viską troškinkite 20 minučių, kol išgaruos visas vanduo ir visi ingredientai išvirs.
Žingsnis 11
Patiekalas paruoštas. Bulgurą patiekite karštą, papuoštą smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
Kategorijos