Publikavimo data: 2024-02-04
Mėsainių paplotėliai receptas
Paruoštų mėsainių paplotėlių galima nusipirkti parduotuvėje. Tačiau geriau žinoti, kaip pasigaminti mėsainių paplotėlį namuose. Į naminių paplotėlių sudėtį įeis tik natūralūs ingredientai ir šviežia mėsa. Mėsainiui rinkitės nelabai riebų jautienos gabalą. Kotletus geriau kepti ant nepridegančios keptuvės be aliejaus.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Jautieną sumalkite mėsmale.
Žingsnis 2
Pasigaminkite maltos mėsos kotletams. Į maltą mėsą per mėsmalę įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius ir prieskonius. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite faršą iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Formuokite kotletukus, kad jie būtų ploni, vos ne 1 cm. Dėkite juos ant nepridegančios keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių po 4-5 min.Jei norite mėsainius gaminti vėliau, užšaldykite kotletukus. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus, kad nesuliptų. Dėkite juos į šaldiklį. Prieš kepant kepsnelių atitirpinti nereikia.
Žingsnis 4
Prieš dėdami kepsnelius į mėsainį, pabarstykite juos prieskoniais pagal savo skonį.
Kategorijos