Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas

Jautiena nėra pati švelniausia mėsa. Paruoškite ją pagal šį receptą naudodami raudonąjį vyną. Dėl marinato jautienos skaidulos tampa minkštesnės dėl jos pačios sulčių. Mėsa greičiau iškeps ir išlaikys patrauklią spalvą. Skirtingai nei majonezas ir kiti padažai, raudonasis vynas nepadarys patiekalo kaloringo ir riebaus, išsaugodamas visas naudingąsias savybes. Paruoškite išties restorano kokybės patiekalą įdėdami mažiausiai laiko ir pastangų.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite mėsą ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite cukranendrių cukrų, druską, pipirus ir vyną.

Žingsnis 3

Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas Žingsnis 3
Supjaustykite jautieną dideliais gabalais ir sudėkite į vyno marinatą. Gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis apsemtų marinatą. Palikite marinuotis 1 valandą.

Žingsnis 4

Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite jautieną iš abiejų pusių po 5-7 minutes. Kai jautieną apversite pirmą kartą, nepamirškite pridėti čiobrelių ir rozmarinų šakelių, apkepkite mėsą kartu su jomis.

Žingsnis 5

Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas Žingsnis 5
Jautiena paruošta. Sudėkite mėsą į lėkštes, papuoškite vyšniniais pomidorais ir aitriosios paprikos žiedais.

Žingsnis 6

Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas Žingsnis 6
Jei norite, kad patiekalas atrodytų dar įspūdingiau: prieš patiekdami jautienos griežinėlius plonu sluoksniu patepkite medumi. Tai suteiks kepsniams blizgesio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos