Publikavimo data: 2024-01-20
Jautiena, marinuota raudonajame vyne receptas
Jautiena nėra pati švelniausia mėsa. Paruoškite ją pagal šį receptą naudodami raudonąjį vyną. Dėl marinato jautienos skaidulos tampa minkštesnės dėl jos pačios sulčių. Mėsa greičiau iškeps ir išlaikys patrauklią spalvą. Skirtingai nei majonezas ir kiti padažai, raudonasis vynas nepadarys patiekalo kaloringo ir riebaus, išsaugodamas visas naudingąsias savybes. Paruoškite išties restorano kokybės patiekalą įdėdami mažiausiai laiko ir pastangų.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite mėsą ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite cukranendrių cukrų, druską, pipirus ir vyną.
Žingsnis 3
Supjaustykite jautieną dideliais gabalais ir sudėkite į vyno marinatą. Gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis apsemtų marinatą. Palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite jautieną iš abiejų pusių po 5-7 minutes. Kai jautieną apversite pirmą kartą, nepamirškite pridėti čiobrelių ir rozmarinų šakelių, apkepkite mėsą kartu su jomis.
Žingsnis 5
Jautiena paruošta. Sudėkite mėsą į lėkštes, papuoškite vyšniniais pomidorais ir aitriosios paprikos žiedais.
Žingsnis 6
Jei norite, kad patiekalas atrodytų dar įspūdingiau: prieš patiekdami jautienos griežinėlius plonu sluoksniu patepkite medumi. Tai suteiks kepsniams blizgesio.
Kategorijos