Publikavimo data: 2024-05-26
Ant grotelių kepta žąsis
Ant grotelių kepti žąsienos šašlykai skoniu nenusileidžia tradiciniams kepsniams iš veršienos, ėrienos ar kiaulienos. Norint kepti žąsį ant grotelių, mėsą reikia bent 4 valandas palaikyti citrinų arba granatų sultyse, pomidorų pastoje arba marinate su majonezu, prieskoniais ir actu. Marinavimo metu indą su mėsa reikia pakratyti ir kas valandą turinį išmaišyti.
Žingsnis 1
Marinuokite žąsį. Ant marinato dugno sudėkite sluoksnį mėsos, įberkite druskos ir prieskonių, tada ant viršaus uždėkite sluoksnį svogūnų. Šiuos sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Paskutinį sluoksnį užtepkite majonezo, tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Sumaišykite vandenį ir actą ir užpilkite ant majonezo. Sandariai uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių. Mėsą, svogūnus ir marinatą gerai sumaišykite ir palikite marinuotis dar 4 valandoms.
Žingsnis 2
Žąsį kepkite ant grotelių. Žąsies gabalėlius sudėkite ant grotelių. Kepkite virš žarijų, kol iškeps, apie 30 minučių, reguliariai apversdami.
Kategorijos