Ant grotelių kepta žąsis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Ant grotelių kepta žąsis

Ant grotelių kepti žąsienos šašlykai skoniu nenusileidžia tradiciniams kepsniams iš veršienos, ėrienos ar kiaulienos. Norint kepti žąsį ant grotelių, mėsą reikia bent 4 valandas palaikyti citrinų arba granatų sultyse, pomidorų pastoje arba marinate su majonezu, prieskoniais ir actu. Marinavimo metu indą su mėsa reikia pakratyti ir kas valandą turinį išmaišyti.
Gaminimo laikas
310 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
282 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių kepta žąsis Žingsnis 1
Marinuokite žąsį. Ant marinato dugno sudėkite sluoksnį mėsos, įberkite druskos ir prieskonių, tada ant viršaus uždėkite sluoksnį svogūnų. Šiuos sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Paskutinį sluoksnį užtepkite majonezo, tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Sumaišykite vandenį ir actą ir užpilkite ant majonezo. Sandariai uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių. Mėsą, svogūnus ir marinatą gerai sumaišykite ir palikite marinuotis dar 4 valandoms.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepta žąsis Žingsnis 2
Žąsį kepkite ant grotelių. Žąsies gabalėlius sudėkite ant grotelių. Kepkite virš žarijų, kol iškeps, apie 30 minučių, reguliariai apversdami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos