Publikavimo data: 2024-05-26
Žąsis su cukinija ir citrina
Pagrindinis klasikinių europietiškų Kalėdų patiekalas - kepta žąsis - nereikalauja tiek daug vargo, kiek atrodo iš pirmo žvilgsnio. Paprasčiausias visos žąsies kepimo receptas - paukščiui tinkami prieskoniai, kelios valandos marinavimo ir žąsies kepimas orkaitėje. Įdarui galite rinktis bet kokius vaisius ir daržoves - nuo egzotiškų kaštonų iki paprastų cukinijų.
Žingsnis 1
Pagardinkite žąsį prieskoniais. Į citrinos sultis įmaišykite sutrintą česnaką, druską, imbierą ir kario prieskonius. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Mišiniu įtrinkite žąsies vidų ir išorę, įdėkite žąsį į dubenį ir palikite 2 val. kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Įdarykite žąsį. Cukinijų gabalėlius pamerkite į citrinos sulčių, česnako ir prieskonių mišinį, išmaišykite, kad įsigertų. Įdarykite žąsį cukinija ir įdėkite ją į kepimo indą. Uždenkite dangčiu.
Žingsnis 3
Žąsį iškepkite orkaitėje. Įjunkite 180 laipsnių orkaitę, palaukite, kol ji įkaista, ir įdėkite formą su žąsimi. Kepkite maždaug 1 valandą ir 40 minučių. Išimkite formą ir nuimkite dangtį. Užpilkite skerdeną riebalais ir kepkite apie 20-25 minutes be dangčio, patikrinkite, ar išsiskiria skaidrios sultys ir parudavusi plutelė.
Kategorijos