Žąsis su cukinija ir citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Žąsis su cukinija ir citrina

Pagrindinis klasikinių europietiškų Kalėdų patiekalas - kepta žąsis - nereikalauja tiek daug vargo, kiek atrodo iš pirmo žvilgsnio. Paprasčiausias visos žąsies kepimo receptas - paukščiui tinkami prieskoniai, kelios valandos marinavimo ir žąsies kepimas orkaitėje. Įdarui galite rinktis bet kokius vaisius ir daržoves - nuo egzotiškų kaštonų iki paprastų cukinijų.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
351 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
32 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žąsis su cukinija ir citrina Žingsnis 1
Pagardinkite žąsį prieskoniais. Į citrinos sultis įmaišykite sutrintą česnaką, druską, imbierą ir kario prieskonius. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Mišiniu įtrinkite žąsies vidų ir išorę, įdėkite žąsį į dubenį ir palikite 2 val. kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Žąsis su cukinija ir citrina Žingsnis 2
Įdarykite žąsį. Cukinijų gabalėlius pamerkite į citrinos sulčių, česnako ir prieskonių mišinį, išmaišykite, kad įsigertų. Įdarykite žąsį cukinija ir įdėkite ją į kepimo indą. Uždenkite dangčiu.

Žingsnis 3

Žąsis su cukinija ir citrina Žingsnis 3
Žąsį iškepkite orkaitėje. Įjunkite 180 laipsnių orkaitę, palaukite, kol ji įkaista, ir įdėkite formą su žąsimi. Kepkite maždaug 1 valandą ir 40 minučių. Išimkite formą ir nuimkite dangtį. Užpilkite skerdeną riebalais ir kepkite apie 20-25 minutes be dangčio, patikrinkite, ar išsiskiria skaidrios sultys ir parudavusi plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos