Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuota žąsis
Kad kepant žąsiena būtų sultinga ir minkšta, būtinas marinatas, kurio pagrindą sudaro rūgštis ir įvairūs prieskoniai. Be to, marinate esanti rūgštis padeda neutralizuoti paukščio skerdenoje esantį riebalų perteklių. Marinatui galima naudoti obuolių ir citrinų sultis, actą, majonezą, sojų padažą ir net alų ar sidrą. Vienas iš labiausiai paplitusių žąsų marinatų yra sausas vynas - baltasis arba raudonasis.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Supilkite vyną ir alyvuogių aliejų į indą ir išmaišykite. Įberkite druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų, džiovintų bazilikų, rozmarinų ir petražolių ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite marinatą 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Marinuokite žąsį. Įmerkite žąsį į marinatą, apverskite ją ir supilkite dalį marinato į vidų. Vėl apverskite, kad žąsis būtų visiškai padengta marinatu. Uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms. Kas 2 valandas apverskite skerdeną.
Žingsnis 3
Paruoškite marinuotą žąsį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Žąsį įdėkite į formą, užpilkite marinatu ir uždenkite dangčiu. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Tada išimkite formą, šaukštu nupilkite dalį ištirpusių riebalų, sumaišykite juos su likusiu marinatu ir gausiai užpilkite žąsies skerdeną. Kepkite be dangčio dar apie 1 valandą.
Kategorijos