Marinuota žąsis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Marinuota žąsis

Kad kepant žąsiena būtų sultinga ir minkšta, būtinas marinatas, kurio pagrindą sudaro rūgštis ir įvairūs prieskoniai. Be to, marinate esanti rūgštis padeda neutralizuoti paukščio skerdenoje esantį riebalų perteklių. Marinatui galima naudoti obuolių ir citrinų sultis, actą, majonezą, sojų padažą ir net alų ar sidrą. Vienas iš labiausiai paplitusių žąsų marinatų yra sausas vynas - baltasis arba raudonasis.
Gaminimo laikas
630 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
349 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Marinuota žąsis Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Supilkite vyną ir alyvuogių aliejų į indą ir išmaišykite. Įberkite druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų, džiovintų bazilikų, rozmarinų ir petražolių ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite marinatą 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Marinuota žąsis Žingsnis 2
Marinuokite žąsį. Įmerkite žąsį į marinatą, apverskite ją ir supilkite dalį marinato į vidų. Vėl apverskite, kad žąsis būtų visiškai padengta marinatu. Uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms. Kas 2 valandas apverskite skerdeną.

Žingsnis 3

Marinuota žąsis Žingsnis 3
Paruoškite marinuotą žąsį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Žąsį įdėkite į formą, užpilkite marinatu ir uždenkite dangčiu. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Tada išimkite formą, šaukštu nupilkite dalį ištirpusių riebalų, sumaišykite juos su likusiu marinatu ir gausiai užpilkite žąsies skerdeną. Kepkite be dangčio dar apie 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, paukštienos patiekalai, įspūdingas receptas, pietūs, vakarienė, žąsų patiekalai, Naujųjų metų išvakarių šventė, Naujieji metai visame pasaulyje, be įprastų alergenų, Kalėdų žąsis, receptų knyga, bulvių vakarienė

Kategorijos