Publikavimo data: 2024-05-26
Žąsis folijoje
Orkaitėje kepta visa žąsis kepa gana ilgai, o mėsa gali būti šiek tiek sausa, nes kepant riebalai išsilydo ir išteka iš skerdenos. Šiuos trūkumus ištaisysite, jei žąsį kepsite folijoje - mėsa iškeps greičiau ir išliks minkšta bei sultinga. Žąsį dar minkštesnę padarys šviežių daržovių įdaras, kuris taip pat tiks šventiniam patiekalui gardinti.
Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus. Sojų padažą supilkite į gilų, platų dubenį, sudėkite garstyčias ir medų. Į indą sudėkite česnaką ir išmaišykite. Mišiniu aptepkite visas žąsies skerdenos puses, į vidinę ertmę įpilkite šiek tiek marinato ir gerai apskrudinkite skerdeną iš vidaus. Palikite žąsį šaldytuve bent 4 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite žąsies faršą. Supjaustykite ropę maždaug 2 cm dydžio kubeliais, o morką - 1 cm pločio apskritimais. Sumaišykite ropes, morkas ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų. Padėkite žąsį ant lentos, įdarykite daržovių mišiniu, dar kartą patepkite marinatu ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 3
Žąsį kepkite folijoje. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Glaudžiai suvyniokite žąsį į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 1,5 valandos. Tada ištraukite žąsį iš orkaitės, išvyniokite foliją ir užpilkite ant skerdenos marinatą. Kepkite žąsį dar 20-30 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.
Kategorijos