Žąsis folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Žąsis folijoje

Orkaitėje kepta visa žąsis kepa gana ilgai, o mėsa gali būti šiek tiek sausa, nes kepant riebalai išsilydo ir išteka iš skerdenos. Šiuos trūkumus ištaisysite, jei žąsį kepsite folijoje - mėsa iškeps greičiau ir išliks minkšta bei sultinga. Žąsį dar minkštesnę padarys šviežių daržovių įdaras, kuris taip pat tiks šventiniam patiekalui gardinti.
Gaminimo laikas
400 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
351 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žąsis folijoje Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus. Sojų padažą supilkite į gilų, platų dubenį, sudėkite garstyčias ir medų. Į indą sudėkite česnaką ir išmaišykite. Mišiniu aptepkite visas žąsies skerdenos puses, į vidinę ertmę įpilkite šiek tiek marinato ir gerai apskrudinkite skerdeną iš vidaus. Palikite žąsį šaldytuve bent 4 valandoms.

Žingsnis 2

Žąsis folijoje Žingsnis 2
Paruoškite žąsies faršą. Supjaustykite ropę maždaug 2 cm dydžio kubeliais, o morką - 1 cm pločio apskritimais. Sumaišykite ropes, morkas ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų. Padėkite žąsį ant lentos, įdarykite daržovių mišiniu, dar kartą patepkite marinatu ir palikite 20 minučių.

Žingsnis 3

Žąsis folijoje Žingsnis 3
Žąsį kepkite folijoje. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Glaudžiai suvyniokite žąsį į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 1,5 valandos. Tada ištraukite žąsį iš orkaitės, išvyniokite foliją ir užpilkite ant skerdenos marinatą. Kepkite žąsį dar 20-30 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos