Publikavimo data: 2024-05-26
Žąsis su kopūstais
Žąsiena geriausiai dera su rūgščiu ir sūriu maistu. Todėl į žąsienos receptus dažnai įtraukiami obuoliai, džiovintos slyvos, citrusiniai vaisiai ir švieži, sūdyti ar rauginti kopūstai. Šiais produktais galite įdaryti visą paukštį arba troškinti jais supjaustytą skerdeną. Ypač skanūs yra žąsų taukuose troškinti kopūstai, kurie juos sugeria, bet išlieka tankūs ir šiek tiek traškūs. Šis patiekalas patiekiamas tik karštas, šaltas praranda savo skonį.
Žingsnis 1
Iškepkite žąsį. Žąsienos gabalėlius pasūdykite, pagardinkite paprika ir gerai išmaišykite. Kepkite sausoje keptuvėje ant didelės ugnies, kol paruduos, apie 8 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas. Sumaišykite kopūstus su džiovintomis slyvomis. Pusę kopūstų sudėkite ant anties puodo dugno. Ant jo sudėkite žąsies gabalėlius, o ant viršaus - likusius kopūstus. Uždenkite dangčiu.
Žingsnis 3
Iškepkite žąsį su kopūstais. Žąsį kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje 3 valandas.
Kategorijos