Žąsis su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Žąsis su kopūstais

Žąsiena geriausiai dera su rūgščiu ir sūriu maistu. Todėl į žąsienos receptus dažnai įtraukiami obuoliai, džiovintos slyvos, citrusiniai vaisiai ir švieži, sūdyti ar rauginti kopūstai. Šiais produktais galite įdaryti visą paukštį arba troškinti jais supjaustytą skerdeną. Ypač skanūs yra žąsų taukuose troškinti kopūstai, kurie juos sugeria, bet išlieka tankūs ir šiek tiek traškūs. Šis patiekalas patiekiamas tik karštas, šaltas praranda savo skonį.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žąsis su kopūstais Žingsnis 1
Iškepkite žąsį. Žąsienos gabalėlius pasūdykite, pagardinkite paprika ir gerai išmaišykite. Kepkite sausoje keptuvėje ant didelės ugnies, kol paruduos, apie 8 minutes.

Žingsnis 2

Žąsis su kopūstais Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas. Sumaišykite kopūstus su džiovintomis slyvomis. Pusę kopūstų sudėkite ant anties puodo dugno. Ant jo sudėkite žąsies gabalėlius, o ant viršaus - likusius kopūstus. Uždenkite dangčiu.

Žingsnis 3

Žąsis su kopūstais Žingsnis 3
Iškepkite žąsį su kopūstais. Žąsį kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje 3 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos