Publikavimo data: 2024-05-26
Kepta žąsis
Kepta žąsis - tradicinis šventinis žiemos patiekalas, kuris pastaruoju metu nepelnytai pamirštas ir vis dažniau keičiamas kiaulienos kumpiu ar kitų rūšių mėsa. Nepaisant to, žąsis puikiai tinka nedidelei svečių grupei - jei, pavyzdžiui, jiems neužtenka įprastos vištienos, o tuo pat metu jų nėra tiek daug, kad būtų galima iškepti didesnį kalakutą. Žąsį galima patiekti su spanguolių arba bruknių padažu, bulvėmis, marinuotais agurkais arba raugintais kopūstais.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisių ir daržovių įdarą. Moliūgą ir apelsinus supjaustykite dideliais, ne mažesniais kaip 3 cm gabalėliais. Pagardinkite juos puse paruošto cinamono, muskato riešuto ir kardamono. Išmaišykite ir palikite 30 min. kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Marinuokite paukštį. Iš pusės citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su garstyčiomis, druska, pipirais, likusiu cinamonu, kardamonu ir muskato riešutu. Mišiniu visiškai aptepkite skerdeną, įskaitant tuščią pilvo dalį. Kitą citrinos pusę supjaustykite plonais griežinėliais ir jais padenkite skerdenos išorę. Suvyniokite žąsį į maistinę plėvelę ir palikite ją šaldytuve mažiausiai 1 valandai.
Žingsnis 3
Įdarykite žąsį ir iškepkite. Apverskite žąsį, išimkite citrinos skilteles ir pridėkite jas prie faršo. Dar kartą apvoliokite žąsį prieskonių mišinyje, įdėkite įdarą į pilvą ir kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Į formos dugną įpilkite pusę puodelio vandens, įdėkite žąsį ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kas 40 minučių žąsį apipilkite šiek tiek susiformavusių riebalų. Taip darykite 3 kartus.
Kategorijos