Ant grotelių keptas jautienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ant grotelių keptas jautienos kepsnys

Norint kepti jautienos kepsnį, svarbu pasirinkti tinkamą mėsą. Atkreipkite dėmesį į jos spalvą. Geriausia rinktis vienodos spalvos gabalėlius su nedideliais riebalų sluoksniais. Tai vadinamoji marmurinė jautiena. Kita taisyklė: marinatui nenaudokite daug įvairių žolelių ir prieskonių. Prieskoniai gali užgožti mėsos skonį ir jo neišryškinti. Žymiausi restoranai pataria į jautieną dėti čiobrelių, rozmarinų ir dažniausiai naudojamų vieno ingrediento prieskonių.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Ant grotelių keptas jautienos kepsnys Žingsnis 1
Marinuokite kepsnius. Giliame dubenyje sumaišykite druską, kmynus, čiobrelius, maltus juoduosius pipirus ir smulkintą česnaką. Įpilkite natūralaus jogurto ir citrinos sulčių. Sumaišykite ingredientus. Kiekvieną mėsos gabalėlį gerai aptepkite marinatu, sudėkite į dubenį, užpilkite likusiu marinatu, uždenkite indą dangčiu ir palikite 4 valandoms.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptas jautienos kepsnys Žingsnis 2
Apkepkite jautienos kepsnius. Nuo kepsnių pašalinkite marinato perteklių. Tam geriausia naudoti popierinį rankšluostį. Ant jo padėkite mėsos gabalėlį, nusausinkite, apverskite į kitą pusę ir pakartokite procedūrą. Tada sudėkite mėsą ant įkaitusios grilio keptuvės ir kepkite, kol mėsa iškeps, apversdami iš vienos pusės į kitą, maždaug 7-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, Islandija, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, kepsniai, jautienos kepsniai, be bendrų alergenų, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos