Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių keptas jautienos kepsnys
Norint kepti jautienos kepsnį, svarbu pasirinkti tinkamą mėsą. Atkreipkite dėmesį į jos spalvą. Geriausia rinktis vienodos spalvos gabalėlius su nedideliais riebalų sluoksniais. Tai vadinamoji marmurinė jautiena. Kita taisyklė: marinatui nenaudokite daug įvairių žolelių ir prieskonių. Prieskoniai gali užgožti mėsos skonį ir jo neišryškinti. Žymiausi restoranai pataria į jautieną dėti čiobrelių, rozmarinų ir dažniausiai naudojamų vieno ingrediento prieskonių.
Žingsnis 1
Marinuokite kepsnius. Giliame dubenyje sumaišykite druską, kmynus, čiobrelius, maltus juoduosius pipirus ir smulkintą česnaką. Įpilkite natūralaus jogurto ir citrinos sulčių. Sumaišykite ingredientus. Kiekvieną mėsos gabalėlį gerai aptepkite marinatu, sudėkite į dubenį, užpilkite likusiu marinatu, uždenkite indą dangčiu ir palikite 4 valandoms.
Žingsnis 2
Apkepkite jautienos kepsnius. Nuo kepsnių pašalinkite marinato perteklių. Tam geriausia naudoti popierinį rankšluostį. Ant jo padėkite mėsos gabalėlį, nusausinkite, apverskite į kitą pusę ir pakartokite procedūrą. Tada sudėkite mėsą ant įkaitusios grilio keptuvės ir kepkite, kol mėsa iškeps, apversdami iš vienos pusės į kitą, maždaug 7-10 minučių.
Kategorijos