Ant grotelių keptas jautienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ant grotelių keptas jautienos kepsnys

Norint kepti jautienos kepsnį, svarbu pasirinkti tinkamą mėsą. Atkreipkite dėmesį į jos spalvą. Geriausia rinktis vienodos spalvos gabalėlius su nedideliais riebalų sluoksniais. Tai vadinamoji marmurinė jautiena. Kita taisyklė: marinatui nenaudokite daug įvairių žolelių ir prieskonių. Prieskoniai gali užgožti mėsos skonį ir jo neišryškinti. Žymiausi restoranai pataria į jautieną dėti čiobrelių, rozmarinų ir dažniausiai naudojamų vieno ingrediento prieskonių.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptas jautienos kepsnys Žingsnis 1
Marinuokite kepsnius. Giliame dubenyje sumaišykite druską, kmynus, čiobrelius, maltus juoduosius pipirus ir smulkintą česnaką. Įpilkite natūralaus jogurto ir citrinos sulčių. Sumaišykite ingredientus. Kiekvieną mėsos gabalėlį gerai aptepkite marinatu, sudėkite į dubenį, užpilkite likusiu marinatu, uždenkite indą dangčiu ir palikite 4 valandoms.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptas jautienos kepsnys Žingsnis 2
Apkepkite jautienos kepsnius. Nuo kepsnių pašalinkite marinato perteklių. Tam geriausia naudoti popierinį rankšluostį. Ant jo padėkite mėsos gabalėlį, nusausinkite, apverskite į kitą pusę ir pakartokite procedūrą. Tada sudėkite mėsą ant įkaitusios grilio keptuvės ir kepkite, kol mėsa iškeps, apversdami iš vienos pusės į kitą, maždaug 7-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos