Jautienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Jautienos kepsnys

Kai kurių šaltinių duomenimis, kepsnių istorija siekia senovės Romą. Ten per aukojimus dideli jautienos gabalai buvo kepami ant grotelių. Antroji kepsnių gimtinė - Anglija, tačiau Didžiojoje Britanijoje ant atviros ugnies kepta jautiena buvo pripažinta tik XV a. Šiandien vyrauja nuomonė, kad kepsnys yra grynai amerikiečių nacionalinis patiekalas, tačiau mes tikime, kad šią skanią ir sultingą mėsą išmokti gaminti gali kiekvienas! Nuspręskite, kokiu laipsniu turi būti parudavęs jūsų kepsnys, ir pabandykite jį iškepti pagal mūsų receptą!
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
27 g
Riebalai
14 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos kepsnys Žingsnis 1
Jautienos kepsnį papipirinkite ir pasūdykite. Ant ugnies pastatykite keptuvę (ji turi būti labai karšta) ir supilkite į ją augalinį aliejų.

Žingsnis 2

Jautienos kepsnys Žingsnis 2
Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako.

Žingsnis 3

Jautienos kepsnys Žingsnis 3
Kepkite kepsnį aliejuje iš abiejų pusių, kol kepsnys pakeis spalvą. Pagal savo pageidavimus pasirinkite apkepimo laipsnį.

Žingsnis 4

Jautienos kepsnys Žingsnis 4
Likus kelioms minutėms iki kepimo, į keptuvę suberkite česnaką, kad mėsa įsigertų jo skonio ir aromato.

Žingsnis 5

Jautienos kepsnys Žingsnis 5
Palikite mėsą kelias minutes šiltoje lėkštėje, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų kepsnio paviršiuje. Patiekite kepsnį su daržovėmis ant salotų lapų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, česnakų sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, kepsniai, jautienos kepsniai, receptų knyga, bulvių košė su pienu, vakarienė su bulvėmis, bulvių košė su kiaušiniu, vakarienė su jautiena

Kategorijos