Publikavimo data: 2024-03-28
Jautienos kepsnys
Kai kurių šaltinių duomenimis, kepsnių istorija siekia senovės Romą. Ten per aukojimus dideli jautienos gabalai buvo kepami ant grotelių. Antroji kepsnių gimtinė - Anglija, tačiau Didžiojoje Britanijoje ant atviros ugnies kepta jautiena buvo pripažinta tik XV a. Šiandien vyrauja nuomonė, kad kepsnys yra grynai amerikiečių nacionalinis patiekalas, tačiau mes tikime, kad šią skanią ir sultingą mėsą išmokti gaminti gali kiekvienas! Nuspręskite, kokiu laipsniu turi būti parudavęs jūsų kepsnys, ir pabandykite jį iškepti pagal mūsų receptą!
Žingsnis 1
Jautienos kepsnį papipirinkite ir pasūdykite. Ant ugnies pastatykite keptuvę (ji turi būti labai karšta) ir supilkite į ją augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako.
Žingsnis 3
Kepkite kepsnį aliejuje iš abiejų pusių, kol kepsnys pakeis spalvą. Pagal savo pageidavimus pasirinkite apkepimo laipsnį.
Žingsnis 4
Likus kelioms minutėms iki kepimo, į keptuvę suberkite česnaką, kad mėsa įsigertų jo skonio ir aromato.
Žingsnis 5
Palikite mėsą kelias minutes šiltoje lėkštėje, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų kepsnio paviršiuje. Patiekite kepsnį su daržovėmis ant salotų lapų.
Kategorijos