Publikavimo data: 2024-01-06
Kepsnys orkaitėje receptas
Kaip kepti kepsnį orkaitėje, kad mėsa būtų sultinga ir švelnaus skonio? Pirmenybę teikite šviežiam jautienos mentės kepsniui. Mėsą pirkite turguje. Taip bus lengviau suprasti, iš kurios dalies pagaminta išpjova, ir įvertinti jos kokybę. Nugarinės kepsnys turėtų būti sodriai raudonos spalvos, o gyslos - pieniškos. Kad kepsnys iš mėsos būtų skanus, pirmiausia jį reikėtų apkepti keptuvėje, o paskui iškepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę storu dugnu (geriau grilio keptuvę), atšildykite mėsą kambario temperatūroje. Mėsą supjaustykite atsitiktine tvarka 2 cm storio kepsniais. Visus recepte nurodytus ingredientus sudėkite į matomą vietą.
Žingsnis 2
Apibarstykite kepsnius druska iš abiejų pusių ir palikite mėsą mirkti 10 minučių.
Žingsnis 3
Iš abiejų pusių kepsnius patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir sudėkite kepsnius. Pabarstykite mėsą juodaisiais pipirais, čiobreliais ir rozmarinais.Kepkite kepsnius po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie bus vidutiniškai iškepę. Iškeptus kepsnius atidėkite į šalį 5 minutėms.Geriausia naudoti šviežią rozmariną (1 šakelę), kad sustiprintumėte mėsos skonį.
Žingsnis 5
Gerai įkaitinkite orkaitę ir kepkite kepsnius 10 minučių.Prieš patiekdami iš orkaitės išimtą kepsnį papuoškite žolelėmis (čiobreliais, rozmarinais, petražolėmis).
Kategorijos