Publikavimo data: 2024-01-20
Jautienos mentės kepsnys receptas
Jautienos mentė - tai skerdenos dalis, kuri pasižymi tvirtumu, tačiau yra minkšta. Ji nėra riebi ir puikiai tinka kepsniams kepti. Norėdami tai padaryti, būtinai pašalinkite nuo mėsos plėvelės perteklių ir venas. Taip pat labai svarbu 20-30 minučių palikti mėsą kambario temperatūroje, kad ji tolygiai iškeptų. Pagal šį receptą mentė lengvai apkepama keptuvėje iki rudos plutelės, o paskui kepama orkaitėje po folija, kad įgautų skonį, todėl kepsnys bus sultingas ir neperdžiūvęs.
Žingsnis 1
Jautieną išimkite likus 30 minučių iki kepimo. Tada pašalinkite foliją, venas ir riebalų perteklių. Nulupkite morkas, svogūnus ir česnakus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Perkelkite daržoves į kepimo indą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu.
Žingsnis 6
Ant daržovių uždėkite česnako skilteles ir žiupsnelį džiovintų prieskoninių žolelių. Geriausia česnaką sutrinti plokščiąja peilio puse, kad jis patiekalui suteiktų visą savo skonį.
Žingsnis 7
Įtrinkite jautienos mentę druska ir juodaisiais pipirais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite jautieną.
Žingsnis 8
Kepkite "Spatchcock" kepsnį po 3 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Žingsnis 9
Į kepimo indą ant daržovių sudėkite pusiau iškepusį kepsnį.
Žingsnis 10
Uždenkite formą folija ir 15 minučių pašaukite kepsnį su daržovėmis į orkaitę.
Žingsnis 11
Jautienos mentės kepsnys paruoštas.
Žingsnis 12
Supjaustykite kepsnį griežinėliais ir papuoškite žaliaisiais svogūnais bei vyšniniais pomidorais. Mėgaukitės.
Žingsnis 13
Patiekite kepsnį kaip garnyrą su šviežių daržovių salotomis arba keptomis daržovėmis su grybais. Prie kepsnio taip pat tinka spanguolių arba bruknių padažas.
Kategorijos