Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių keptas kalakutienos kepsnys
Vienas dažniausių mėsos kepimo būdų - kepsnys ant specialios grilio keptuvės, kurioje mėsa ne tik gerai iškepa, bet ir įgauna apetitą keliančią plutelę. Patiekalas būna sultingas, saikingai aštrus ir labai aromatingas, su maloniomis česnako natomis. Beje, ilgą laiką kepsniai buvo laikomi prabangos rodikliu, aukštuomenės patiekalu. 1735 m. Anglijoje net buvo įkurtas uždaras šio skanėsto gerbėjų klubas, kuriam priklausė ir karališkosios šeimos nariai.
Žingsnis 1
Aliejuje pakepinkite prieskonius. Sutrinkite česnaką plokščiąja peilio puse. Įkaitinkite grilio keptuvę, supilkite ant jos augalinį aliejų ir įdėkite gabalėlį sviesto. Sudėkite česnaką ir supilkite čiobrelius. Kepkite juos aliejuje 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutienos kepsnius. Paruoštas paukštienos filė sudėkite ant įkaitintos grilio keptuvės. Kepkite ant grotelių po 7 minutes iš kiekvienos pusės. Kiekvieną pusę pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska. Kai mėsa iškeps, uždenkite folija ir palikite 5 minutes.
Kategorijos