Publikavimo data: 2024-06-08
Kalakutienos šlaunelių kepsnys
Mitybos specialistai pataria į valgiaraštį reguliariai įtraukti kalakutieną, nes joje nėra riebalų. Kalakutiena išsaugo savo naudingąsias savybes kepta, virta ir kepta. Norint iškepti paukščio kepsnį, geriausia imti filė, tačiau puikiai tinka ir šlaunelė. Marinatui galima naudoti bet kokius prieskonius, pavyzdžiui, papriką, muskatą, česnako miltelius ir pipirus. Svarbu laikytis recepte nurodyto kepimo laiko, kitaip kalakutienos šlaunelių kepsnys bus sausas.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į nedidelį dubenėlį suberkite išvardytus prieskonius: druską, cukrų, papriką, kajeno ir juoduosius pipirus, muskato riešutą ir česnako miltelius. Supilkite aliejų ir actą. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutienos šlaunelių kepsnį kepti ant grotelių. Nupjaukite visus nuplėštus mėsos kraštus ar nelygumus. Išmuškite gabalėlius plaktuku, kiekvienas gabalėlis turėtų būti 2-3 cm storio.
Žingsnis 3
Marinuokite kalakutieną. Supilkite marinatą į dubenį su kepsniais, šiek tiek pamaišykite mėsos gabalėlius ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 4
Kepkite kepsnius ant grotelių. Marinuotuose kepsniuose padarykite įpjovas, dėkite ant grilio keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių 7-8 minutes. Tada perkelkite mėsą į lėkštę ir 5 minutes uždengę folija palaikykite.
Kategorijos