Publikavimo data: 2024-02-04
Kalakutienos kepsnys receptas
Jautienos kepsnys yra klasika, tačiau šis patiekalas tinka ne visiems. Viena iš alternatyvų - sultingas, minkštas ir skanus kalakutienos kepsnys. Šio paukščio mėsa vadinama dietine, be to, kalakutiena idealiai tinka alergiškiems žmonėms ir vaikams. Jei norite laikytis sveikos gyvensenos ir kartu neatsisakyti malonumų - šis receptas kaip tik jums!
Žingsnis 1
Nuplaukite kalakutienos filė ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Pašalinkite plėvelę, jei jos yra.
Žingsnis 2
Kalakutienos filė supjaustykite 2-4 cm storio kepsniais ir lengvai apskrudinkite.
Žingsnis 3
Kiekvieną filė gabalėlį iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite prieskoniais pagardintus kepsnius ir kepkite ant stiprios ugnies, kol apskrus (po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės).
Žingsnis 5
Sumažinkite ugnį ir kepkite kepsnius, kol jie iškeps ir apskrus (po 5 minutes iš kiekvienos pusės). Likus 5 minutėms iki kepimo, plokščiąja peilio puse į keptuvę įdėkite sviesto, čiobrelių ir sutrintų česnako skiltelių. Ištirpintą sviestą supilkite ant mėsos ir, kai česnako skiltelės paruduos, išimkite jas iš keptuvės, kad nesukeltų kartumo.
Žingsnis 6
Iškeptus kepsnius sudėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite taip 10 minučių, tada patiekite.
Kategorijos