Publikavimo data: 2024-06-08
Aštrūs ant grotelių kepti kalakutienos kepsniai
Kepsnių istorija siekia antikos laikus, tačiau į Europą šis patiekalas atkeliavo XVIII-XIX a. 1735 m. Anglijoje buvo įkurtas kepsnių žinovų klubas, kuriam priklausė turtingi aristokratai. JAV kepsniai buvo pradėti kepti vėliau, tačiau būtent ten jie tapo nacionaliniu patiekalu ir būtent ten buvo išrasta garsioji kepimo laipsnių klasifikacija. Paprastai kepsniai gaminami iš jaunų jaučių, bet gali būti gaminami ir iš paukštienos, pavyzdžiui, kalakutienos.
Žingsnis 1
Marinuokite kepsnį. Dubenyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų su šviesiuoju ir tamsiuoju sojų padažu, pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Pridėkite sveikų rozmarino šakelių. Sudėkite kepsnius į dubenį ir gerai aptepkite juos marinatu. Uždenkite folija arba dangčiu ir palikite šaldytuve 8 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite kepsnį. Praėjus nustatytam laikui, kepsnius dėkite ant įkaitintos kepsninės ar grilio grotelių. Tada kepkite kepsnius iš abiejų pusių po 5-6 minutes. Padėkite kepsnius ant lėkštės, uždenkite folija ir leiskite jiems "pailsėti".
Kategorijos