Aštrūs ant grotelių kepti kalakutienos kepsniai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Aštrūs ant grotelių kepti kalakutienos kepsniai

Kepsnių istorija siekia antikos laikus, tačiau į Europą šis patiekalas atkeliavo XVIII-XIX a. 1735 m. Anglijoje buvo įkurtas kepsnių žinovų klubas, kuriam priklausė turtingi aristokratai. JAV kepsniai buvo pradėti kepti vėliau, tačiau būtent ten jie tapo nacionaliniu patiekalu ir būtent ten buvo išrasta garsioji kepimo laipsnių klasifikacija. Paprastai kepsniai gaminami iš jaunų jaučių, bet gali būti gaminami ir iš paukštienos, pavyzdžiui, kalakutienos.
Gaminimo laikas
510 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrūs ant grotelių kepti kalakutienos kepsniai Žingsnis 1
Marinuokite kepsnį. Dubenyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų su šviesiuoju ir tamsiuoju sojų padažu, pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Pridėkite sveikų rozmarino šakelių. Sudėkite kepsnius į dubenį ir gerai aptepkite juos marinatu. Uždenkite folija arba dangčiu ir palikite šaldytuve 8 valandoms.

Žingsnis 2

Aštrūs ant grotelių kepti kalakutienos kepsniai Žingsnis 2
Iškepkite kepsnį. Praėjus nustatytam laikui, kepsnius dėkite ant įkaitintos kepsninės ar grilio grotelių. Tada kepkite kepsnius iš abiejų pusių po 5-6 minutes. Padėkite kepsnius ant lėkštės, uždenkite folija ir leiskite jiems "pailsėti".

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos