Publikavimo data: 2024-03-27
Kepti kalakutienos kepsniai
Kalakutiena yra labai sveika. Kalakutienoje yra mažai cholesterolio, todėl ji yra dietinis maistas. Be to, kalakutiena nesukelia alergijos, todėl ši mėsa tinka ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. Be to, paukštienoje gausu geležies, fosforo, natrio, todėl jos vartojimas gerai veikia raumenų ir kaulų sistemą bei medžiagų apykaitos procesus organizme, taip pat yra anemijos profilaktika.
Žingsnis 1
Perkelkite kalakutienos filė į gilią lėkštę. Užpilkite ant jos nedidelį kiekį saulėgrąžų aliejaus. Tolygiai paskirstykite druską ir maltus juoduosius pipirus ir užpilkite sojų padažu. Uždenkite lėkštę maistine plėvele ir padėkite kalakutieną valandai į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Kalakutienos filė sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų padažo perteklius.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Kepkite kalakutieną ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 4
Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite į jį kalakutienos filė. Užpilkite kalakutieną sojų padažu, kurį naudojote kaip marinatą. Dėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 5
Iškeptas filė sudėkite į lėkštes ir papuoškite žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos