Kepti kalakutienos kepsniai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Kepti kalakutienos kepsniai

Kalakutiena yra labai sveika. Kalakutienoje yra mažai cholesterolio, todėl ji yra dietinis maistas. Be to, kalakutiena nesukelia alergijos, todėl ši mėsa tinka ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. Be to, paukštienoje gausu geležies, fosforo, natrio, todėl jos vartojimas gerai veikia raumenų ir kaulų sistemą bei medžiagų apykaitos procesus organizme, taip pat yra anemijos profilaktika.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
21 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti kalakutienos kepsniai Žingsnis 1
Perkelkite kalakutienos filė į gilią lėkštę. Užpilkite ant jos nedidelį kiekį saulėgrąžų aliejaus. Tolygiai paskirstykite druską ir maltus juoduosius pipirus ir užpilkite sojų padažu. Uždenkite lėkštę maistine plėvele ir padėkite kalakutieną valandai į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Kepti kalakutienos kepsniai Žingsnis 2
Kalakutienos filė sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų padažo perteklius.

Žingsnis 3

Kepti kalakutienos kepsniai Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Kepkite kalakutieną ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol ji taps auksinė.

Žingsnis 4

Kepti kalakutienos kepsniai Žingsnis 4
Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite į jį kalakutienos filė. Užpilkite kalakutieną sojų padažu, kurį naudojote kaip marinatą. Dėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.

Žingsnis 5

Kepti kalakutienos kepsniai Žingsnis 5
Iškeptas filė sudėkite į lėkštes ir papuoškite žaliaisiais svogūnais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos