Kalakutienos kepsniai sojų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Kalakutienos kepsniai sojų padaže

Kalakutiena yra sveika, patraukli ir greitai paruošiama. Kalakutienos kepsnelius sojų padaže galite ruošti iš bet kurios paukščio dalies. Puikiai tinka krūtinėlės filė. Šlaunelės ir blauzdos - sultinga ir švelni mėsa. Rinkdamiesi kalakutieną paspauskite ją pirštu - jei lieka skylutė, vadinasi, mėsa toli gražu nėra pirmo šviežumo. Ji turi būti drėgna ir šiek tiek blizganti, o skerdena - be dėmių ir pažeidimų, malonaus ir gaivaus kvapo.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos kepsniai sojų padaže Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Supjaustytą kalakutieną pabarstykite paprika, pipirais, itališkomis žolelėmis ir česnaku. Į dubenį supilkite sojų padažą ir augalinį aliejų ir sudėkite mėsą. Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve bent 2 val.

Žingsnis 2

Kalakutienos kepsniai sojų padaže Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Gerai įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Ant įkaitusio paviršiaus sudėkite kepsnius. Neišpilkite marinato. Kepkite kepsnius iš abiejų pusių ant didelės ugnies 1-2 minutes, kol apskrus.

Žingsnis 3

Kalakutienos kepsniai sojų padaže Žingsnis 3
Troškinkite kepsnius. Atskieskite kalakutienos marinatą stikline šilto vandens ir įpilkite 100 ml į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Tuomet kepsnius apverskite ir, supylę likusį padažą bei vandenį, troškinkite dar 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos