Publikavimo data: 2024-04-02
Kalakutienos kepsniai sojų padaže
Kalakutiena yra sveika, patraukli ir greitai paruošiama. Kalakutienos kepsnelius sojų padaže galite ruošti iš bet kurios paukščio dalies. Puikiai tinka krūtinėlės filė. Šlaunelės ir blauzdos - sultinga ir švelni mėsa. Rinkdamiesi kalakutieną paspauskite ją pirštu - jei lieka skylutė, vadinasi, mėsa toli gražu nėra pirmo šviežumo. Ji turi būti drėgna ir šiek tiek blizganti, o skerdena - be dėmių ir pažeidimų, malonaus ir gaivaus kvapo.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Supjaustytą kalakutieną pabarstykite paprika, pipirais, itališkomis žolelėmis ir česnaku. Į dubenį supilkite sojų padažą ir augalinį aliejų ir sudėkite mėsą. Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve bent 2 val.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Gerai įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Ant įkaitusio paviršiaus sudėkite kepsnius. Neišpilkite marinato. Kepkite kepsnius iš abiejų pusių ant didelės ugnies 1-2 minutes, kol apskrus.
Žingsnis 3
Troškinkite kepsnius. Atskieskite kalakutienos marinatą stikline šilto vandens ir įpilkite 100 ml į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Tuomet kepsnius apverskite ir, supylę likusį padažą bei vandenį, troškinkite dar 5-7 minutes.
Kategorijos