Ant grotelių kepti ežiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ant grotelių kepti ežiukai

Ant grotelių kepti ežiukai - tai mėsos "kebabai", kurie ypač patiks vaikams. Mėsos kukuliai pagal šį receptą ruošiami netradiciniu būdu, o produktų sudėtis gerokai skiriasi nuo klasikinės. Be maltos mėsos, į patiekalą įeina dviejų rūšių sūris. Parmezanas įmaišomas tiesiai į maltą mėsą, o mocarelos rutuliukai naudojami kaip paslaptis, jie yra įdaro viduje. Ryžiai, privalomas ežiukų komponentas, čia nenaudojami. Kad patiekalas būtų sultingas, kepsninė prieš tai turi būti gerai įkaitinta.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių kepti ežiukai Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių faršą, džiūvėsėlius, smulkintą baziliką, lengvai plaktą kiaušinį, tarkuotą parmezaną, smulkintą svogūną ir česnaką, druską, raudonėlį, juoduosius pipirus ir papriką. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepti ežiukai Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite 18 maždaug vienodo dydžio rutuliukų. Kiekvieną jų suplokite, į vidų įdėkite po mocarelos rutuliuką ir vėl susukite.

Žingsnis 3

Ant grotelių kepti ežiukai Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus ant grotelių. Kiekvieną rutuliuką lengvai apšlakstykite augaliniu aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos