Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių kepti ežiukai
Ant grotelių kepti ežiukai - tai mėsos "kebabai", kurie ypač patiks vaikams. Mėsos kukuliai pagal šį receptą ruošiami netradiciniu būdu, o produktų sudėtis gerokai skiriasi nuo klasikinės. Be maltos mėsos, į patiekalą įeina dviejų rūšių sūris. Parmezanas įmaišomas tiesiai į maltą mėsą, o mocarelos rutuliukai naudojami kaip paslaptis, jie yra įdaro viduje. Ryžiai, privalomas ežiukų komponentas, čia nenaudojami. Kad patiekalas būtų sultingas, kepsninė prieš tai turi būti gerai įkaitinta.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių faršą, džiūvėsėlius, smulkintą baziliką, lengvai plaktą kiaušinį, tarkuotą parmezaną, smulkintą svogūną ir česnaką, druską, raudonėlį, juoduosius pipirus ir papriką. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite 18 maždaug vienodo dydžio rutuliukų. Kiekvieną jų suplokite, į vidų įdėkite po mocarelos rutuliuką ir vėl susukite.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus ant grotelių. Kiekvieną rutuliuką lengvai apšlakstykite augaliniu aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos