Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai orkaitėje
"Ežiukai" - tai maltos mėsos rutuliukai su ryžiais, kepti arba troškinti apetitą žadinančiame pomidorų pastos arba grietinės padaže. Dažnai į ežiukų mėsą dedama daržovių mišinio iš smulkiai supjaustytų svogūnų, česnakų ir morkų, tada ežiukų skonis būna sultingesnis ir intensyvesnis. Dažnai orkaitėje iškeptus ežius galima patiekti visai be garnyro, nes jie patys savaime yra gana sotus patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, nuplautus ryžius, pusę pjaustyto svogūno, tarkuotas morkas ir smulkintas petražoles. Įberkite 0,5 šaukštelio druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarui skirtą padažą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Likusius svogūnus ir morkas kepkite ant vidutinės ugnies 6-7 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, cukrų, 0,5 šaukštelio druskos ir gerai išmaišykite. Tada supilkite mėsos sultinį, užvirinkite mišinį ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Suformuokite ir paruoškite ežiukus. Kepimo formą ištepkite 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Iš maltos mėsos, ryžių ir daržovių mišinio rankomis suformuokite maždaug 5-6 cm skersmens vienodus rutuliukus ir sudėkite juos ant formos dugno. Užpilkite ežiukus padažu ir dėkite juos į įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
Kategorijos