Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai daugiafunkcinėje keptuvėje
Dažniausiai mėsos rutuliukai iš maltos mėsos ir žalių ryžių, vadinami "ežiukais", kepami keptuvėje, kartais - orkaitėje. Tačiau juos taip pat galima virti ant garų arba daugiafunkcinės viryklės dubenyje. Ežiukai iš ryžių ir maltos mėsos, virti multivariklyje, būna nuostabiai minkšti. Be to, dėl daržovių kepimo ir pomidorų bei grietinės įdaro ryžiai ežiukuose tampa minkšti ir kupini svogūnų, česnakų ir morkų skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Tada sudėkite morkas, išmaišykite ir kepkite dar 3-4 minutes. Sudėkite faršą į gilų dubenį, suberkite ryžius ir pusę pakepintų svogūnų bei morkų, įmuškite 2 vištų kiaušinius. Įberkite 0,2 šaukštelio druskos, 0,2 šaukštelio pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Paprikas supjaustykite mažais kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, grietinę, kitą pusę morkų ir svogūnų kepsnių, pipirus, provanso žoleles ir miltus. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Iš maltos mėsos, ryžių ir daržovių suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite ant multicookerio dugno. Supilkite ant jų įdarą, uždarykite dangtį ir įjunkite "Troškinimo" režimą 40-45 minutėms.
Kategorijos