Publikavimo data: 2024-05-01
Paprasti mėsos ežiukai su padažu
Šis originalus mėsos patiekalas turi daug kalorijų ir puikiai tinka pietums. Mėsos, daržovių ir ryžių derinys padės pasisemti energijos, gauti didžiausią baltymų, riebalų ir angliavandenių dozę. Aštrus grietinės padažas su česnaku suteikia mėsos "ežiukams" ypatingo skonio. Jau gaminimo metu kvapas į virtuvę privilioja visus namiškius. Šį patiekalą ypač mėgsta vaikai.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsą sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tarkuotomis morkomis ir svogūnų kubeliais. Sudėkite hopli-suneli ir išmirkytus ryžius (vandens neišpilkite). Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Įdaras turi gautis minkštas, švelnus, bet nesuplyšęs rankose.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Rankomis suformuokite maltos mėsos rutuliukus ir atsargiai dėkite juos ant keptuvės. Stenkitės, kad "ežiukai" neliestų vienas kito. Apkepkite rutuliukus iš visų pusių.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinės padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su šaltu vandeniu, česnaku ir pomidorais. Pagardinkite druska ir išmaišykite iki vientisos masės. Užpilkite "ežiukus" grietinės padažu ir keptuvę uždenkite dangčiu. Troškinkite 10-15 minučių. Išjunkite ir palikite kelias minutes troškintis.
Kategorijos