Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su grietine
Dažniausiai ežiai - patiekalas iš maltos mėsos ir ryžių mišinio - gaminami su daržovių ir pomidorų pastos padažu, tačiau ežiai su grietinės padažu yra ne mažiau skanūs. Kad grietinės padažas ežiams būtų tikrai skanus, į jį įmaišykite kvapnaus česnako, smulkintų žaliųjų svogūnų ir žiupsnelį muskato riešuto. Šis padažas puikiai išmirkys mėsos kukulius, pagardins paruoštą patiekalą ir tiks ne tik patiems ežiukams, bet ir garnyrui.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos maltinukus ežiukams. Supjaustykite kiaulieną dideliais gabalais ir sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Giliame dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną ir žalius ryžius, įmuškite vištos kiaušinį. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir 10 minučių minkykite faršą.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Pakepinkite svogūnus ir maišydami kepkite 3-4 minutes. Tada sudėkite dvi smulkintas česnako skilteles ir kepkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinės padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, sutrintą česnako skiltelę, druską ir muskato riešutą. Suberkite miltus, smulkintą kalendrą ir žaliąjį svogūną. Supilkite grietinės padažą į keptuvę su svogūnais ir česnakais, įpilkite 1,5 puodelio vandens ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Troškinkite ežiukus. Iš maltos mėsos ir ryžių suformuokite nedidelius maždaug 4-5 cm skersmens rutuliukus. Sudėkite juos į keptuvę su svogūnų ir grietinės padažu ir gerai užpilkite padažu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ežius ant silpnos ugnies 30-35 minutes, kol suminkštės.
Kategorijos