Mažieji ežiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Mažieji ežiukai

Mėsos kukuliai kaip vaikų darželyje arba "ežiukai" su ryžiais - sotus patiekalas vaikams. Receptas elementarus, o jam paruošti prireiks šiek tiek laiko. Maltinukams naudokite kiaulieną arba jautieną, o jei norite, kad patiekalas būtų dietinis - kalakutieną. Ežiukai bus skanūs, jei naudosite grietinės ir miltų padažą. Jei vaiko organizmas jautrus glitimui, naudokite ryžių miltus. Kaip garnyrą galite patiekti bulvių košę arba virtus makaronus.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mažieji ežiukai Žingsnis 1
Paruoškite mėsos maltinukus ežiukams. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinį ir ryžius. Kruopščiai išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Šlapiomis rankomis suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos miltuose.

Žingsnis 2

Mažieji ežiukai Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Kepkite ežiukus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių po 10 minučių. Pomidorų pastą sumaišykite stiklinėje vandens, pagal skonį įberkite druskos, supilkite į keptuvę ir troškinkite 7-10 minučių.

Žingsnis 3

Mažieji ežiukai Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Grietinę ir miltus ištirpinkite 0,5 puodelio vandens. Supilkite į keptuvę su ežiais ir troškinkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos