Publikavimo data: 2024-04-03
Mažieji ežiukai
Mėsos kukuliai kaip vaikų darželyje arba "ežiukai" su ryžiais - sotus patiekalas vaikams. Receptas elementarus, o jam paruošti prireiks šiek tiek laiko. Maltinukams naudokite kiaulieną arba jautieną, o jei norite, kad patiekalas būtų dietinis - kalakutieną. Ežiukai bus skanūs, jei naudosite grietinės ir miltų padažą. Jei vaiko organizmas jautrus glitimui, naudokite ryžių miltus. Kaip garnyrą galite patiekti bulvių košę arba virtus makaronus.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos maltinukus ežiukams. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinį ir ryžius. Kruopščiai išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Šlapiomis rankomis suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Kepkite ežiukus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių po 10 minučių. Pomidorų pastą sumaišykite stiklinėje vandens, pagal skonį įberkite druskos, supilkite į keptuvę ir troškinkite 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Grietinę ir miltus ištirpinkite 0,5 puodelio vandens. Supilkite į keptuvę su ežiais ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos