Publikavimo data: 2024-04-28
Ant grotelių kepti šonkauliukai
Kebabams gaminti tinka įvairių rūšių mėsa, tačiau kiaulienos šonkauliukai yra sultingiausi ir skaniausi. Pirmas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį renkantis šviežią mėsą, yra gaminio išvaizda. Imkite šonkauliukus, kurių spalva blizganti šviesi, o lašinių sluoksnis plonas baltas. Skleisdami mėsą ant grotelių, įsitikinkite, kad gabaliukai yra maždaug vienodo dydžio. Priešingu atveju bus sunku juos tolygiai iškepti. Didesnius gabalus dėkite į vidurį, kur karštis didžiausias, o mažesnius - į kraštus.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dideliame giliame dubenyje arba puode sumaišykite sojų padažą, vyną, skystą medų, kečupą arba pomidorų padažą, druską, pipirus ir saldžiąją papriką. Paruoštus mėsos gabalėlius po vieną panardinkite į marinatą ir iš visų pusių įtrinkite rankomis. Į šonkauliukus suberkite svogūnus, česnakus ir smulkintas petražoles ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Laikykite mėsą šaldytuve nuo 3 iki 10 valandų, per tą laiką porą kartų pamaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite anglis. Įdėkite anglių į kepimo skardą, užpilkite ant jų nedidelį kiekį uždegimo skysčio ir uždegkite. Sudėkite marinuotus kiaulienos šonkauliukus ant grotelių, ne per arti vienas kito, ir kepkite virš žarijų 15-20 minučių, dažnai apversdami, kad šonkauliukai nesudegtų. Patiekalo paruošimą patikrinkite peiliu pradurdami storiausią mėsos gabalą - turi išsiskirti skaidrios sultys.
Kategorijos