Publikavimo data: 2025-08-18
Ant grotelių keptų kukurūzų salotos su mėtų ir maltų juodųjų pipirų padažu
Kukurūzų salotos su mėtų ir juodųjų pipirų padažu - puikus patiekalas šeimos vakarienei kaime. Švelni mocarela, sumaišyta su šiltais kukurūzais ir vyšniniais pomidorais, tiesiog tirpsta burnoje, todėl salotos yra labai skanios. Salotoms skirtus kukurūzų grūdus reikia atsargiai nupjauti nuo varpos, tačiau, jei norite, varpas galima tiesiog padalyti į 2-3 dalis ir sluoksniuoti su kitais ingredientais. Salotas galima patiekti be garnyro, nes jos yra šiltos.
Žingsnis 1
Kepkite kukurūzus ir vyšninius pomidorus ant grotelių. Įtrinkite kukurūzus alyvuogių aliejumi. Tada sudėkite ant grotelių ir 10 minučių kepkite ant kaitrios ugnies. Pomidorus įtrinkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sudėkite mėtas į blenderio indą, supilkite laimo sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Sudėkite kukurūzų salotas. Nupjaukite keptų kukurūzų branduolius ir sudėkite į salotinę. Tada sudėkite pomidorus ir mocarelos griežinėlius. Užpilkite padažo ir patiekite.
Kategorijos