Publikavimo data: 2024-06-13
Ant pergamento keptas kotletas.
Ant pergamento keptas kotletas yra universalus kasdienio ir šventinio valgiaraščio patiekalas. Šis gaminimo būdas leidžia išvengti daug aliejaus kepant mėsą. Svarbiausia - paimti storą kepimo popierių. Jei norite, mėsą galima iš anksto marinuoti arba įtrinti prieskoniais. Paprastai ant pergamento kepama vištiena, tačiau galima kepti ir kiaulieną. Geriau naudoti liesus mėsos gabalus, pavyzdžiui, nugarinę.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus kepti. Mėsą supjaustykite skersai pluošto, šiek tiek pamuškite plaktuku. Abi puses įtrinkite druska ir prieskoniais pagal skonį.
Žingsnis 2
Kepkite kotletus ant pergamento. Ant keptuvės padėkite kepimo popieriaus lapą, patepkite aliejumi. Įjunkite didelę kaitrą ir leiskite keptuvei įkaisti. Išdėliokite kotletus taip, kad tarp jų liktų nedidelis tarpas. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos, maždaug po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos