Publikavimo data: 2025-08-19
Ant ugnies kepta mėsa su spanguolių padažu
Kepta mėsa yra labai skanus patiekalas. Spanguolių padažas jam suteiks ypatingo prieskonio. Jis turi lengvą rūgštelę, kuri sėkmingai išryškina pagrindinio produkto skonį. Spanguolių padažas yra amerikiečių virėjų išradimas. Pirmą kartą toks padažas paminėtas 1796 m. Jis gaminamas iš spanguolių ir cukraus. Receptas labai glaustas ir lengvai tiks šeimininkėms, turinčioms minimalią kulinarinę patirtį.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Kiaulienos mėsą supjaustykite porcijomis, šiek tiek apskrudinkite, pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska, įtrinkite prieskonius į paviršių. Palikite pusvalandį marinuotis. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus. Kepkite mėsos gabalėlius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies po 7-10 minučių, kol apskrus. Kiaulienos kepsnius suvyniokite į foliją ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite spanguolių padažą. Sumaišykite uogas su cukrumi puode. Palikite pastovėti 10 minučių. Tada padidinkite ugnį ir virkite 10 minučių, kol uogos suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu, įberkite druskos ir vėl kaitinkite, virkite, kol sutirštės, apie 7-10 minučių.
Kategorijos