Publikavimo data: 2025-08-20
Ant žarijų keptos aštrios bulvės su svogūnais ir lašiniais
Taip keptos bulvės įgauna malonų dūmo skonį. Primena mano vaikystės bulves, virtas ant ugnies, tik dar geresnės kokybės.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite neluptas bulves. Kiekvieną gumbą perpjaukite per pusę. Svogūnus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Į bulves įberkite druskos, juodųjų pipirų ir sojų padažo. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Supjaustykite lašinius 10 plonų riekelių. Foliją suplėšykite kvadratėliais, kad į ją galėtumėte suvynioti visą bulvę.
Žingsnis 4
Tarp bulvių puselių dėkite po gabalėlį lašinių ir svogūno žiedą. Sudėkite puseles ir suvyniokite į foliją.
Žingsnis 5
Įdėkite į laužą anglių ir jas uždegkite. Kai žarijos įkais, sudėkite ant jų bulves ir šiek tiek jas užkaskite. Kepkite apie 5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite bulves į kitą pusę ir vėl kepkite 5 minutes. Taip apverskite kas 5 minutes, kol iškeps. Tai trunka apie 10-15 minučių, priklausomai nuo karščio. Patikrinkite, ar bulvės iškepusios, pradurdami jas dantų krapštuku arba peiliu.
Kategorijos