Ant žarijų keptos aštrios bulvės su svogūnais ir lašiniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ant žarijų keptos aštrios bulvės su svogūnais ir lašiniais

Taip keptos bulvės įgauna malonų dūmo skonį. Primena mano vaikystės bulves, virtas ant ugnies, tik dar geresnės kokybės.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Ant žarijų keptos aštrios bulvės su svogūnais ir lašiniais Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite neluptas bulves. Kiekvieną gumbą perpjaukite per pusę. Svogūnus supjaustykite žiedais.

Žingsnis 2

Ant žarijų keptos aštrios bulvės su svogūnais ir lašiniais Žingsnis 2
Į bulves įberkite druskos, juodųjų pipirų ir sojų padažo. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Ant žarijų keptos aštrios bulvės su svogūnais ir lašiniais Žingsnis 3
Supjaustykite lašinius 10 plonų riekelių. Foliją suplėšykite kvadratėliais, kad į ją galėtumėte suvynioti visą bulvę.

Žingsnis 4

Ant žarijų keptos aštrios bulvės su svogūnais ir lašiniais Žingsnis 4
Tarp bulvių puselių dėkite po gabalėlį lašinių ir svogūno žiedą. Sudėkite puseles ir suvyniokite į foliją.

Žingsnis 5

Ant žarijų keptos aštrios bulvės su svogūnais ir lašiniais Žingsnis 5
Įdėkite į laužą anglių ir jas uždegkite. Kai žarijos įkais, sudėkite ant jų bulves ir šiek tiek jas užkaskite. Kepkite apie 5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite bulves į kitą pusę ir vėl kepkite 5 minutes. Taip apverskite kas 5 minutes, kol iškeps. Tai trunka apie 10-15 minučių, priklausomai nuo karščio. Patikrinkite, ar bulvės iškepusios, pradurdami jas dantų krapštuku arba peiliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos